Eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın altyapı harcamaları ve çalışmaları hakkında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Zaman aşımına uğramamış konular varsa onu Cumhuriyet Savcılığı’na havale edeceğim” dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Bolu Belediyesi Eski Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın altyapı yatırımlarında harcadığı paralarla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Eski Başkan Yılmaz’ın “Devam eden altyapı çalışmalarında vatandaşlarımızın göstermiş olduğu sabır ve fedakârlık her türlü takdirin üstündedir. Bu sayede de sadede bugün değil en az 50 yıl sonrasının altyapı sorunlarını çözdük. Türkiye’nin birçok yerinde uygulamaya dahi geçilmeyen kanalizasyon ve yağmurlama sularını birbirilerinden ayıran sitemi kurarak Ani yağmurlarda oluşan su baskınlarının önüne geçtik. Bu sistem Türkiye’nin hiçbir yerinde hatta birçok Avrupa ülkesinde de bulunmamaktadır” sözlerini dinleten Başkan Özcan, altyapı harcamalarıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na gideceğini dile getirdi.

BOLU HALKINDAN VE BENDEN ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLİYORUM”

Alaaddin Yılmaz’ın Bolu’dan ve kendisinden özür dilemesi gerektiğini belirten Başkan Özcan, “Yani yapmış da arkadaş ben bunu bir ay içerisinde mi bozmuşum? Ulusa sesleniş gibi bir de konuşuyor ya. Yani ben kendisine çıkıp kamuoyun, şu yayladan çıkamıyor zaten, insan içine çıkamıyor. Çıkıp bu konuda Bolu halkından ve benden özür dilemesini bekliyorum. Harcadığı paraların dökümünü ben çıkarıyorum, ayrıca ona soracağım ama sen demişsin ki kardeşim, ’50 yıllık sorunu çözdük. Ne bu hal?’ diye gazeteciler olarak da size yaylada yaşayan, eski belediye başkanı olan bu zata soruları yönetmenizi bekliyorum bolu halkı olarak” ifadelerini kullandı.

“ONU CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA HAVALE EDECEĞİM”

Zaman aşımına uğramayan konuları yargıya taşıyacağını ifade eden Özcan, “Ben size rakamları verdim. Bu rakamlar karşılığında bu işler yapılmış mı yapılmamış mı bunun tespiti o kadar zor ki. Kolay bir şey değil. Toprağın altı. Hayatında ilk kez toprağın altına, Bolu’ya kamera sokmayı biz akıl edebilmişiz. Şu anda oradaki boruların durumunu görebiliyorsunuz. Tabi zaman aşımına uğrayanlar var. Onlara bir şey yapamam ben hukuken. Onlarla ilgili Allah’a havale ediyorum.  Ama zaman aşımına uğramamış konular varsa onu Cumhuriyet Savcılığı’na havale edeceğim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim