Askıda Konserve kampanyası için Bolu Valiliğinden isin istediklerini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ayni ve nakdi yardım toplamak istiyoruz’ demişiz.10 gün önce, 10 gündür Vali’nin masasında, adamın 10 gündür umurunda değil. Oradaki insanlar yardım bekliyor hâlâ. Bizim Vali’nin keyfi gelecekte imzalayacak veya izin vermeyecek bize” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Depremin hasara neden olduğu şehirlerde incelemelerde bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’ya gelişinin ardından basın toplantısı düzenledi. Bölgedeki son duruma ilişkin bilgi veren Özcan, depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını anlattı. Bolu’dan gönderilecek yardımlara da değinen Özcan, “Askıda Konserve” kampanyası için izin istediklerini açıkladı.

“NORMALDE VALİLİKTEN İZİN İSTEMEMİZ GEREKMİYOR”

Bolu Belediyesinin yardım toplamak için valilikten izin almasına gerek olmadığını ifade eden Başkan Özcan, “Birileri o bölgeye hiç gitmediği halde engellemelere çalışıyor. S.S. Köroğlu Tarımsal Ürünler Kooperatifi, ‘Bolu’dangelsin.com’ üzerinden, daha önce Vali’nin yasakladığı askıda konserve için izin istedim. Bizim normalde ayni ve nakdi yardım için Valilikten izin istememiz gerekmiyor. 84 tarihli bir karara dayanıyor kanuna, biz 2004 tarihli Belediye Kanununa dayanıyoruz. Yani sonra çıkmış” dedi.

“ADAMIN UMURUNDA DEĞİL”

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın konuyu beklettiğini ileri süren Özcan, “Ama buna rağmen izin istedik, ‘Bırak’ dedik, uğraşmayalım. 10 gün olmuş. 10 gündür diyoruz ki illeri de saymışız, ‘Buralarda deprem için kullanılmak üzere para toplamak istiyoruz. Ayni ve nakdi yardım toplamak istiyoruz’ demişiz.10 gün önce, 10 gündür Vali’nin masasında, adamın 10 gündür umurunda değil. Kardeşim bu paraların nereye harcandığı Sayıştay tarafından denetlenecek zaten. Biz bu paraları alıp cebimize indirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“10 KOCA GÜN GEÇMİŞ”

Vatandaşların yardım etmesinin önünün kesilmemesini isteyen Özcan, “İnsanlar bağış yapmak istiyor. Bırak AFAD’a yapmak isteyen oraya yapsın. Belediyeye yapmak isteyen de belediyeye yapsın. İnsanların önünü kesme. Yazık günah oradaki insanlar ekmek bekliyor. Oradaki insanlar yardım bekliyor hâlâ. Bizim Vali’nin keyfi gelecekte imzalayacak veya izin vermeyecek bize. 10 gün olmuş diyorum bakın size 10 gün. 10 koca gün geçmiş” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim