Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, berber ve kuaförler ile yemekte bir araya geldi. Halkın gerçek sorunlarını duymak ve istişarelerde bulunmak için toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyleyen Özcan, “Bazıları ‘Başkanım her şey çok güzel gidiyor, Başkanım her şey harika gidiyor, hiç sorun yok’ diyor. Muhakkak insanların çeşitli şikâyetleri vardır. İşte ben bu akşam aslında onları duymak için sizleri davet ettim.” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, meslekleri gereği toplumun gerçek sorunlarına hakim olan berberler ve kuaförler ile düzenlenen programda bir araya geldi.

Bir otelde gerçekleşen yemekli toplantıya Bolu Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nezahat Gökçeoğlu ile il merkezinde faaliyet gösteren berber ve kuaför işletmecileri katıldı.

“Halkın şikayetlerinin ne olduğunu sizler biliyorsunuz”

Bolu Belediye Başkanı Özcan, burada yaptığı konuşmada, berberlerin toplumun tüm sorunlarına hakim olduğunu belirterek, amacının halkın sorunlarını öğrenmek olduğunu söyledi.

Bazı kişilerin her şeyi mükemmel gibi aktardığını kaydeden Özcan, “Geçenlerde Sedaş’ta elektrik faturası okuyan arkadaşları davet ettim. Dedim ki arkadaşlar, benim böyle bir sorunum var. Bazıları ‘Başkanım her şey çok güzel gidiyor, Başkanım her şey harika gidiyor, hiç sorun yok’ diyor. Muhakkak insanların çeşitli şikâyetleri vardır. İşte siz kapı kapı dolaşan insanlarsınız. Geçen kat görevlilerini yani bilinen adıyla kapıcılarla bir araya geldik. İşte sizden sonra postacılarla bir araya geleceğiz. Çünkü sizler insanların gerçekten ne konuştuğunu, belediye ile ilgili ne gibi şikayetleri, ne gibi serzenişleri olduğunu biliyorsunuz. İşte ben bu akşam aslında onları duymak için sizleri davet ettim.” diye konuştu.

“Yüzde 40 gelir artışımız var”

Ardından Bolu Belediyesi gelirlerinin büyüme rakamlarını katılımcılarla paylaşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Dün Sayın Cumhurbaşkanımız açıklarken duydum, ‘Türkiye Cumhuriyeti ilk çeyrekte yüzde 7 büyüdü’ dedi. Biz ilk 8 ay itibariyle emlak vergisine zam yapmadan, suya indirim yaparak, ana gelirlerin hiçbirine zam yapmaksızın tam yüzde 40 net gelir artışımız var. Niye bankaları mühürlüyor diyorsunuz dimi? İşte Bolu’nun hakkını sırf güçlüler diye zenginlere yedirmemek için mühürlüyorum. Çünkü haksızlar. Efendim Turkcell, Vodafone, Türk Telekom ile niye uğraşıyorsun diyorlar. Kardeşim onların hatları bizim yerimizden geçiyor, asfaltımızı berbat ediyor. Para alma hakkımız vardı milyonlarca gelir elde ediyor. Biz de hakkımızı aldık.” ifadelerini kullandı

Başkan Özcan, daha sonra yaptığı sunum ile devam eden önemli projeler hakkında bilgiler verdi. Proje sunumunun ardından Özcan, berber ve kuaför esnafları ile gündeme dair sohbet ederek, halkın nabzını tuttu.

Editör: TE Bilisim