Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medyada konuk olduğu programda, “Benim en büyük hayalim kitap yazmak. O hayalimi gerçekleştirmek için de cezaevine girmem lazım” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Söylemleriyle Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medyada yayımlanan, “Gör Beni” programında, Armağan Çağlayan’ın konuğu oldu. Gündeme, siyasete ve yaşantısına ilişkin soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Tanju Özcan, en büyük hayaline ilişkin de bilgi verdi.

“EMEKLİ OLMAK KORKUTUYOR”

Hayatı boyunca çalıştığını ve emekli olmaktan korktuğunu belirten Belediye Başkanı Özcan, “Emekli olmak korkutuyor. Şundan dolayı korkutuyor. Dediğim gibi benim çalışmaktan başka hiçbir hobim olmadı. Yani ne yaparım diye karar kara düşünüyorum. En büyük hayalim var. O hayalimi gerçekleştirmek için de cezaevine girmem lazım. Kitap yazmak. Ama kitap, siyasetin nükteli taraflarını anlatmak istiyorum. Siyasi hayatım, ben hep sokakta siyaset yaptım. Halkın içinde siyaset yaptım. Kapıları çalım. Rastgele evlere konuk oldum. O kadar çok nükteli anılar biriktirdim ki… Bunlarla ilgili bir kitap yazan yok” dedi.

“BU KONUDA YAZILMIŞ BİR KİTAP YOK”

Daha önce insanlarla olan anılar üzerine bir kitap yazılmadığını belirten Özcan, “Herkes yazmış, meclis konuşmalarını toparlamış, siyasi düşüncesiyle ilgili yazmış ama siyasetin bir de nükteli tarafı var. Çok değişik insanla karşılaşıyorsunuz. Çok güzel nükteli anılar biriktiriyorsun. Bu konuda yazılmış bir kitap yok. Hep söylüyorum benim en büyük hayalim kitap yazmak. Ama kitap yazmak için benim telefonumun susması lazım. Beni birilerinin rahatsız etmemesi lazım” ifadelerini kullandı.

“OTURUR KİTAP YAZARIM”

Darbeciler tarafından hapse atılırsa, kitap yazmayı düşündüğünü aktaran Özcan, “Hani 15 Temmuz gecesi onu düşündüm, ‘Ankara’ya gittiğim bu darbeciler başarılı olursa’ dedim, Ankara’da uçakları falan görünce, Meclis’e girmeye çalışıyorum. Beni öldürmezlerse, nasıl olsa bir şey yaparlar. En iyi ihtimalle içeri atarlar, içeri atarlarsa da ‘Oturur kitap yazarım’ dedim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim