(HABER: ASLI AKIŞ)- Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı bir TV programında, sığınmacılar ile ilgili konuştu. Özcan, Bolu’daki sığınmacı sayısının düştüğünü vurgulayarak endişe duyduğu konuları insanların anladığını kaydetti. Özcan; “Söz veriyorum, ben göreve devam ettiğim sürece, Bolu’da “Geçici Sığınmacı” sayısı her geçen azalmaya devam edecek” dedi. 

Belediye başkanlığı döneminde sığınmacılara yönelik çeşitli uygulamalar yapan ve bazı kesimlerin tepkisini çeken Başkan Özcan, tekrar seçilmesi halinde uygulamalarına devam edeceğini yineledi.

Başkan Özcan, konuyla ilgili yakın zamanda da paylaşımda bulunarak Belediye Başkanlığı’na aday olurken Bolu halkına bir söz verdiğini ve bu sözü de tuttuğunu hatırlattı. 4,5 yılda yaptığım çalışmalar sonucunda, “Geçici Sığınmacı” sayısının 2019’dan bugüne, Türkiye’de 3 kat artarken, Bolu’da %79 oranında azaldığını paylaştı.

 “BOLU'DA YÜZDE 80'Nİ GİTTİ”

Başkan Özcan; sığınmacılarla ilgili tavrının net olduğunu belirterek; “Sığınmacılar ilgili tavrım belli. Ben göreve geldiğimde Bolu merkezde 19 bin geçici sığınmacı vardı. Şimdi bu sayı, Türkiye'de 3-4 katına çıkmasına rağmen Bolu'da yüzde 80'ni gitti. Şu anda 4 binin altına düştü. Aralarında Türk vatandaşı olanlar da olabilir. Çünkü artık Türk vatandaşlığı, utanarak söylüyorum çok kolay satın alınabilen bir vatandaşlık oldu. Önceden konut alınca oluyordu şimdi imarlı arsa bile alsalar vatandaş oluyorlar” şeklinde konuştu.

“ENDİŞELERİMİN NE OLDUĞUNU İNSANLAR BİLİYOR”

Düzce’deki sığınmacı sayısının giderek arttığına işarete den Başkan Özcan kıyaslamada bulundu. Özcan; “Eskiden bakanlar kuruluyla vatandaşlık verilirdi ve resmi gazete yayınlanırdı, şimdi yayınlanmıyor. Ne kadar sığınmacının vatandaş yapıldığını bizim muhalefet olarak öğrenebilme şansımız yok. Düzce'de 12 bin sığınmacı vardı, şu anda 40 bini geçti. Benim bu kararları niye aldığı mı endişelerimin ne olduğunu insanlar biliyor.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ