Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı ligin 14. Haftasında ağırladığı Tenis Eskrim Dağcılık takımına 83 – 86 yenilerek yakaladığı 5 maçlık galibiyet serisini devam ettiremedi. Tenis Eskrim Dağcılık takımından Arda Demircioğu attığı 21 sayı ile takımının ve sahanın en skorel ismi oldu.

Türkiye Basketbol 2. Ligi B gurubunda Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı evinde oynadığı Tenis Eskrim Dağcılık takımına 83 – 86 mağlup oldu. 14. Hafta karşılaşmasında seyircisi önüne çıkan Bolunun Dev Adamları bu yenilgiyle yakaladıkları 5 maçlık galibiyet serisini devam ettiremediler. Tenis Eskrim Dağcılık takımından Arda Demircioğu attığı 21 sayılık performansı ise galibiyeti belirleyen etken oldu.

Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı sahaya, Burak Can Dilmaç, Efe Ayberk Kayalar, Arif Erhan Kocamış, Oğulcan Metehan Deniz ve Hakan Şanlı beşi ile başlarken Tenis Eskrim Dağcılık takımı ise İrfan Öztel, Arda Demircioğlu, Volkan Çam, Murat Akdoğan ve Samir Koç ilk beşi ile başladı. karşılaşmanın önemli anları ise şu şekilde yansıdı;

Karşılaşma Burak Can Dilmaç’ın sayısıyla başladı. ilk iki dakika geçilirken Boluspor 6 – 5 üstünlükle devam etti. bu süreçte Boluspor’un sayıları Burak Can Dilmaçtan geldi. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken Boluspor farkı açtı ve skoru 13 – 7 ye getirdi. Burak Can Dilmaç periyodun bitimine 3 dakika kala 10 sayı ile çift hanelere çıktı. Periyodun son bölümünde skor üretmekte zorlansa da, Boluspor periyodu 24 – 19 önde tamaladı.

Maçın ikinci periyoduna sayılarla başlayan Dev adamlar iki dakikalık bölümde skoru 30 -21 e getirdi. Kısa aralıklarla skor üretmekte zorlansa da, Boluspor ilk beş dakikayı 37 – 28 önde geçti. TED takımının molasından sonra 6 – 0 lık seri yakalayan İstanbul temsilcisi periyodun bitimine 01:40 kala skoru 39 – 39 da eşitledi. Antrenör Murat Yolcu aldığı mola sonrası oyuncularını iyi yönlendirdi ve devre arası soyunma odasına 44 – 39 önde gitti. İlk iki periyotta TED takımından Arda Demircioğlu 15 sayı üretirken Boluspor’dan Burak Can Dilmaç 12 sayıyla takımının skoreli oldu.

Maçın üçüncü periyoduna Erhan Kocamışın üç sayılık isabeti ile başlarken arkasından Hakan Şanlının üç sayılık isabeti farkın ilk defa çift hanelere çıkmasını sağladı. Skor 50 – 40. Maçın ilk beş dakikası geçilirken skoru 55 – 41 e getiren Boluspor maçında en büyük farkını yakaladı. Periyodun son dört dakikasında Boluspor yaptığı top kayıpları ve TED takımının serbest atışlardan bulduğu sayılarla fark önce 7 sayıya kadar indi ardından üçlük çizgisinin ardından buldukları isabetli şutlarla skoru 64 – 63 e getirdi. Ve periyot 1 sayıyla Boluspor üstünlüğü ile tamamlandı.

Dördüncü periyodun başında TED takımından Murat Akdoğan serbest atışlardan bulduğu sayılar ile takımını öne geçirdi. TED, karşılaşmada ilk kez üstünlüğü ele aldı. Periyodun ilk beş dakikalık bölümünde Serhat Doğanay’ın performansı skorun tekrar Boluspor lehine dönmesini sağladı ve Boluspor 75 – 68 öne geçti. Maçın bitimine 1 dakika kala farkı 4 sayıya indiren İstanbul temsilcisi serbest atışlar ve yakaladıkları üçlük isabeti ile önce öne geçti ardından 83 – 86 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Karşılaşmadan Boluspor’dan, Erhan Kocamış 13, Hakan Şanlı 14, Burak Can Dilmaç 15 ve Serhat Doğanay’ın 16 sayılık performansı mağlubiyete engel olamazken TED takımından Arda Demircioğlu 21, Sabahattin Göndür 14 ve Mustafa Demirok’un 15 sayılık performansları galibiyeti getiren performanslar oldu.

Editör: TE Bilisim