Bolu Belediyesi’nin Bolu halkına yük getirmemek için alınmayan katılım payının, yasal bir zorunluluk haline gelmesi üzerine Bolu Belediyesi resmi hesabından yazılı açıklama yapıldı. Katılım payının zorunluluğu ve ödeme seçenekleri hakkında bilgi verildi.

Bolu Belediyesinden katılım payına yönelik bir açıklama daha geldi. Daha önce Bolu Belediyesinin katılım payının alınması ile ilgili yaptığı açıklama sonrasında bugün bir açıklama daha geldi. Bolu Belediyesinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

“İçme suyu hattı ve kanalizasyon şebekesi için yapılan harcamalarda yıllardır halkımıza yük getirmemek için almadığımız katılma payını, Belediye Gelirler Kanunu yasal bir zorunluluk olduğunun Belediyemize bildirilmesi nedeniyle başlatmak zorunda kaldık.”

Peşin ödemeye indirim

Katılım payının alınmasının zorunlu hale gelmesi sonucunda ödemelerin peşin veya taksitle yapılabileceğini, 31 Mayıs 2017 tarihine kadar yapılacak peşin ödemelerde ise indirime gidileceği söylendi. İndirim ve taksit sayısı ile ilgili; “Peşin ödemelerde yüzde 25 indirim uygulanacaktır. Taksitle ödemek isteyen vatandaşlarımız 2 yılda dört eşit taksitle ödeyebileceklerdir.” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim