Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti Bolu Belediye Meclisi üyeleri Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın eşi Meral Özcan ve belediye çalışanlarını töhmet altında bırakan haberlere tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti Bolu Belediye Meclisi Üyeleri yerel bir haber sitesinde Bolu Belediyesi ve çalışanlarının yanı sıra Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın eşi Meral Özcan'ı hedef alan haberlere tepki gösterdi.

Belediye meclis salonunda CHP ve İYİ Parti'li meclis üyelerine adına yapılan açıklamayı CHP Belediye Meclis Üyesi Tahsin Mert Karagöz yaptı.

Karagöz; “Millet İttifakına mensup Bolu Belediye Meclis üyeleri olarak bizler bugün, bir süredir, şehrimizde faaliyet gösteren bir internet haber portalında, başta Bolu Belediyemiz ve Belediye Personelimiz olmak üzere Sayın Belediye Başkanımız ve kıymetli eşlerinin hedef alındığı can acıtıcı bir meseleye karşı tepkimizi dile getirmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi.

“HİÇ KİMSE KALEMİNİ BİR SUÇ ALETİ HALİNE GETİREMEZ”

Yaklaşık 1,5 yıldır, halkıyla bütünleşen, kavga ve gürültüden uzak, herkese eşit mesafede yaklaşan, huzur ikliminin hâkim olduğu belediyecilik anlayışının takdirle karşılandığı bir ortamın, insani değerlerden son derece uzak, vicdansızca, sorumsuzca, kişisel hırs ve beklentilerin öne çıkarılarak yapıldığı, birtakım haberlerle kirletilerek zarar verilmek istenmesine şahit olmaktayız. Bilindiği üzere gazetecilik mesleği, toplumun haber alma hak ve özgürlüğünü yerine getiren kutsal bir meslektir. Haber verme özgürlüğünü de içeren ifade özgürlüğü tüm demokratik sistemlerin de temel ilkesidir; ancak hiç kimse bu özgürlüğün arkasına sığınarak kalemini bir suç aleti haline getiremez.

“BOLU HALKINA HAKARET NİTELİĞİNDEDİR”

50.000 kişinin oyuyla göreve gelmiş Sayın Belediye Başkanımıza, Belediye çalışanı emekçi kardeşlerimize, bugüne kadar binlerce fidan yetiştirmiş bir öğretmene, Başkanımızın kıymetli eşlerine yönelik, gerçeklerin çok uzağında, tamamen dedikodu ve hayali ithamların yer aldığı, mesnetsiz kelimelerden oluşan ve son derece ahlaksız, yakışıksız bir dille kaleme alınan birtakım yazıların, Bolu kamuoyuna haber olarak sunulması oldukça üzüntü verici olup başta muhatapları olmak üzere bütün Bolu halkına hakaret niteliğindedir. Bazı kişisel çıkarlar uğruna şehrimizin birliğini, huzurunu bozmaya çalışan, yüzlerce belediye çalışanını töhmet altında bırakan, bir anne ve öğretmeni hedef haline getirmeye çalışan bu asılsız ithamların hiç birisinin karşılıksız kalmayacağına, gerek hukuksal süreçte Yüce Türk Yargısı tarafından, gerekse halkımızın vicdanında hak ettiği cevapları alacağına olan inancımız tamdır.

“ESEFLE KINIYOR VE ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ”

Bizler ahlakı ve medeniyet değerleri yüce bir milletin bireyleriyiz. Güzel hemşerilerimize ve güzel şehrimize layık olmayan bu tip şeyleri bir daha ne yaşamak ne de görmek istiyoruz. Bu ve benzeri hareketler içinde olanlar, bunlara mahal verenler, bu organize kötülüklere bir şekilde destek olanlar her zaman karşılarında bizleri bulacaktır. Sayın Belediye Başkanımıza olan güvenimiz, desteğimiz ve inancımız her zamankinden daha fazla olarak sürmektedir. Bu vesileyle, Millet ittifakını temsil eden, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti Bolu Belediye Meclisi üyeleri olarak, bu haberleri reddediyor, bu haberleri yapan şahsı ve haber portalını esefle kınıyor ve özür dilemeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim