Bolu Belediye Meclisi, Bolu’daki depremzede vatandaşlara yardım yapmak için 21 Şubat Salı günü olağanüstü olarak toplanacak.

Haber: Oğuzhan Eke

Depremden etkilenen vatandaşlar, Bolu’ya geliyor. Bazı depremzedeler otel ve yurtlarda kalırken, bazıları da Bolu’da ev kiralamayı tercih ediyor. Bolu Belediyesi Meclisi de Bolu’ya gelen ve yardıma ihtiyaç duyan depremzedeler için olağanüstü toplanarak, yardımlar için karar alacak.

“BELEDİYE SINIRI DIŞINA ÇIKABİLMEK İÇİN ÖZEL BİR KARAR ALMALISIN”

Alınacak kararın ne amaçla kullanılacağına dair detaylı bilgiyi de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan verdi. Yardım için belediye sınırları dışına çıkmaları gerektiğini ifade eden Özcan, “Olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştiriyoruz. Biz 4 bin aileye 2 bin TL’lik yardım yaparken veya 2 bin 500 ailemizin elektrik ve doğalgazını ödeyeceğiz derken Bolu Belediyesi sınırları içerisinde kalmak zorunda kalmıştık. Çünkü yasal bir sebebi var. Belediye sınırı dışına çıkabilmek için özel bir karar almalısın.

Belediye Kanunun 13’üncü maddesinde hemşehrilik hukuku denilen bir maddemiz var. Bunu her halde ilk kez biz işleteceğiz. Yasal olarak depremzedelerimize her türlü sosyal yardımı; giyecek, yiyecek, Bolu’da yaşayanlar için söylüyorum, para… Bu tür yardımları yapabilmek için Meclisimizden karar almak istiyoruz” dedi.

Toplantıda, çalışmalar için gerek duyulacak maddi kaynağın sağlanması için Başkan Özcan’a kredi kullanmak yetkisinin verilmesi de görüşüleceği açıklandı.

Editör: TE Bilisim