Ankara’da gerçekleştirilecek eyleme katılmak için yola çıkan Memur-sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, “19 Ağustos Perşembe günü saat 00.00’da Ankara Anadolu Meydanı’nda kamu çalışanlarının ve emekliklerin sesini haykıracağız” dedi.

Haber: Servet Gökçek

  1. Dönem Toplu Sözleşmesi 12 Ağustos’ta açıklandı. Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, konfederasyon olarak hükümete sundukları teklifin reddedilmesi nedeniyle düzenlenecek eyleme katılacak. Bolu’dan yola çıkan Memur-sen Bolu İl Temsilcisi Koçak ve üyeler, Ankara Anadolu Meydanı’nda toplanacak.

“YÜZLERCE TALEBİMİZ KAMU İŞVEREN HEYETİNE SUNULMUŞTU”

Hükümetin kamu çalışanlarını ve kamu emeklilerini hayal kırıklığına uğrattığını vurgulayan Koçak, “2022-2023 yıllarını kapsayan 6.dönem toplu sözleşme görüşmeleri 26 Temmuz itibariyle başlamıştır. Yetkili konfederasyon ve diğer konfederasyonların teklifleri kamu işveren heyeti yani hükümete sunulmuş, 2 Ağustos’ta ise görüşmeler başlamıştı. Aradan geçen süre zarfında yine hepinizin malum olduğu üzere konfederasyonlar olarak hükümete 2022 yılı için %21+%3 refah payı 600 TL seyyanen zam, 2023 yılı için yine %17 zam ve %3 refah payı olmak üzere tekliflerimiz iletilmişti. Bunun yanında sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi başta olmak üzere 3600 ek göstergenin eş yardımının artırılmasının, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılmasının, vergi diliminin %15’te sabitlenmesi, doğum öncesi ve sonrası izinlerin artırılması gibi yüzlerce talebimiz kamu işveren heyetine sunulmuştu. Kamu işveren heyeti ilk defa 12 Ağustos’ta teklifini açıklamış ve 2022 yılı için 5+6, 2023 yılı için 6+6 vererek kamu çalışanlarını, kamu emeklilerini bir anlamda hayal kırıklığına uğratmıştır. Buradan haykırıyoruz. Bugün yetkili konfederasyon olarak 19 Ağustos Perşembe günü saat 00.00’da Ankara Anadolu Meydanı’nda kamu çalışanlarının ve emekliklerin sesini haykıracağız” dedi.

“KAMU ÇALIŞANLARI DEVLETİN YÜKÜ DEĞİL, BU DEVLETİN GÜCÜDÜR”

Koçak, kamu çalışanlarının devletin yükü olmadığı aktararak, “Biz ekonomik verilerinin, TÜİK göstergelerinin söylediği şekilde istiyoruz. Yani büyüyen Türkiye’den hakkımızı, büyüyen ekonomiden payımızı istiyoruz. Herkes bilsin, şunu bir kere daha ifade ediyoruz. Kamu çalışanları devletin yükü değil, bu devletin gücüdür. Görev gözüdür, işiten kulağıdır. Bu anlamda devlet memurları çalışırsa, devleti vatandaş karşısında görür. Emekliler yıllarca devlete yaptığı hizmetin karşılığını görürse hakkını vermiş olur” ifadelerini kullandı.

“BOLU’DAKİ KAMU ÇALIŞANLARININ SESİ OLACAĞIZ”

Birçok ilden kamu çalışanının gittiğini söyleyen Koçak, “Diğer illerde olduğu gibi Ankara’ya, Türkiye’nin kalbine kamu çalışanları olarak hareket edeceğiz. Emekliler emekli olduğu zaman aile yardımı kesiliyor. Yani insan emekli olduğunda, işinden ayrılabilir ama eşinden ayrılmıyor. Bu çarpıklığı yıllarca söyledik. Bugünde haykıracağız. Bu ve buna benzeri tekliflerimize kamu işveren heyetine Türkiye’nin başkentinden, Türkiye’nin kalbinden Ankara Tandoğan Meydanı’ndan haykıracağız. Ankara’ya uzak iller geçeden bu yana Anadolu akın akın geldi. Biz Bolu olarak yakın olmamız sebebiyle şuanda buradan iki otobüs 15 özel araç ve ilçelerden de 3 otobüs ve onlarca özel araçla Bolu’daki kamu çalışanlarının sesi olacağız, kulağı olacağız” şeklinde konuştu.

“HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Koçak, kamu çalışanları olarak haklarını istediklerinden bahsederek, “Bizler kamu çalışanları olarak hakkımızı istiyoruz. Hakkımız alınıncaya kadar 4688 sayılı kamu görevlileri sendika kanunun bize tanıdığı bütün haklardan faydalanacak, bütün eylemleri yapacağız hakkımızı alıncaya kadar. Bolu Memur-sen teşkilatı olarak Ankara’ya, Türkiye’nin kalbine kamu çalışanlarının sesini, taleplerini haykırmaya hareket ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim