(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu’nun çevre illerinde gelişme düzeyinin arttığını belirterek, “Nasıl son 20 yıl içerisinde göç aldıysak, önümüzdeki 5 yıl göç vermeye başlayacağız” dedi.

Bolu’nun geleceğine ilişkin tehlikeli tabloya, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Alemdar dikkat çekti. Bolu’nun çevre illerindeki gelişmelere dikkat çeken Alemdar, yeni otoyol ve Filyos Limanı’nın altını çizdi.

“GÖÇ VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

Alemdar, Bolu’nun göç vermeye başlayacağını ifade ederek, “6 aydır gördüğüm bir şey var, çevre illeri özellikle Batı Karadeniz’i, oda başkanları seviyesinde ziyaret etmeye çalıştım ve bu anlamda da biz neler yapabilirizi tartışıyoruz kendi aramızda.  Ben sadece şunu söylüyorum. Eğer biz bu birlikteliği Bolu’da sağlayamazsak, eğer bu sinerjiyi yakalayamazsak, önümüzdeki 5 yıl içerisinde, nasıl son 20 yıl içerisinde göç aldıysak, önümüzdeki 5 yıl göç vermeye başlayacağız. Özellikle de Zonguldak bölgesi, Filyos Limanı ile birlikte ciddi bir atılıma geçiyor. Bunun farkında mıyız, değil miyiz bilmiyorum? Karasu’da da bir liman olacak. Orası da atılıma geçiyor” dedi.

“DÜZGÜN VE KISA OLDUĞU İÇİN ORAYI KULLANACAKLAR”

Yeni otoyol ile Bolu’nun öneminin azalacağını ifade eden Alemdar, “Bunun akabinde 2 tane şok dalgası yaşayacağız. Kuzey Marmara otoyolu Akyazı istikametinden devam edecek. Mudurnu ve Beypazarı’ndan Ankara’ya bağlanacak. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu şu demek; Doğu,  Güney Doğu hatta Akdeniz’in bir kısmı, Konya dahil, İç Anadolu dahil komple o yolu kullanacak. Çünkü şu andaki otoban hem virajlı bir otoban hem zor bir otoban hem de özellikle ağır vasıtalar açısından yakıt tasarrufu sağlamayan bir otoban. Dolayısıyla oranın arazisi daha düzgün olduğu için ve yol daha kısa olduğu için orayı kullanacaklar. Bu bizde ikinci bir dejavuya sebep olacak. İlki ne, Bolu Dağı. Bolu Dağı’ndaki esnafın ne hale geldiğini geçmişte bilenler biliyor. Bunun aynı sürecini eğer bir çözüm üretmezsek 5 yıl içerisinde otobanda da yaşayacağız. Otobanı sadece Karadeniz kullanacak arkadaşlar. Bunu bir yere yazın. Abdullah Alemdar dediydi dersiniz” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE