Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, 3 ilçeyi içerisine alan Köroğlu Yürüyüş rotası için hazırlıkların başladığını açıklayarak, projenin bakanlığa sunulduğunu söyledi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Bolu, sahip olduğu doğal güzellikleri ve milli parklarıyla hem bölgenin hem de Türkiye’nin dikkatini çekmeyi başardı. Dört mevsim, doğa turizmi denilince akla gelen Bolu’ya yeni bir turizm projesi daha kazandırılıyor.

Bolu Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Köroğlu Rotası adı verilecek ve 3 ilçeyi içerisine alacak turizm güzergahı hakkında bilgi verdi.

PROJE BAKANLIĞA SUNULDU

Çalışmanın bakanlığa ve MARKA Ajansı’na sunulduğunu aktaran Doğanay, “Bolu için ‘Köroğlu Rotası’ diye bir rota oluşturduk. Bunu da Dörtdivan, Kıbrıscık ve Seben üzerinden yaparak, oradaki Muslar Kaya Evlerini, Seben Kaya Evlerini ve fosil ormanını, nasıl turizm destinasyonu içerisine çekebiliriz diye kendi aramızda bir çalışma yaptık. Bunları Bakanlığa ve MARKA Ajansı’na sunduk” dedi.

BOLU’NUN TURİST PROFİLİNİ DEĞİŞTİREBİLİR

Proje için ödenek görüşmelerinin de yapıldığını belirten Doğanay, çalışmanın Bolu’nun turist profilini değiştirebileceğini belirterek, “Geçen hafta MARKA Ajansı’ndan beni aradılar, 2 buçuk milyonluk bir pasta var, bu 2 buçuk milyonluk pastayı bir proje yaparsan size verelim diye geldi. Müdürlükte bir Ar-Ge birimi bile kurduk. Proje ürütüyoruz. Onun da nezaretin bu Köroğlu Rotasını çıkarmayı düşünüyoruz inşallah. Bu 2 buçuk milyonluk pastayı da Köroğlu Rotası’yla ilgili; Seben, Kıbrıscık, Dörtdivan destinasyonunda kullanabilirsek. Bolu’nun turist profilini de değiştirmiş olabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim