(Haber: Oğuzhan EKE) – Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki’nin, AK Parti’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için görevinden ayrıldığı öğrenildi.

Türkiye’nin en büyük ikinci şehri ve başkenti olan Ankara’da, Bolulu siyasinin ismi ön plana çıkıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Veysel Tiryaki, görevinden istifa ettiğini sosyal medyadan duyurdu.

Tiryaki, istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Cebimizde ’altın’ tecrübeler, yüreğimizde hizmet sevdasıyla kentimize yeni eserler kazandırmak, hemşehrilerimizin gönlüne dokunmak için yeni bir yola çıkıyoruz" ifadelerini kullanan Tiryaki, Bakan Yardımcılığı görevinden bu nedenle ayrıldığını belirtti. Tiryaki, başta Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı olmak üzere beraber çalıştığı mesai arkadaşlarına teşekkür ederek, "Niyet hayır, akıbet hayır olur inşallah. Rabbim mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

KARARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK

Bolulu Tiryaki’nin AK Parti’den, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için istifa ettiği belirtildi. Tiryaki’nin, Ankara için öne çıkan iki isimden birisi olduğunun altı çizildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin Ankara adayını, Veysel Tiryaki ve henüz adı öğrenilemeyen diğer isim arasında belirlemesi bekleniyor.

VEYSEL TİRYAKİ KİMDİR?

1965 yılında Bolu Dörtdivan'da doğdu. 29 Mart 2004 yerel seçimlerinde Altındağ Belediye Başkanı seçildi. 2004-2019 yılları arasında üç dönem Altındağ Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2020-2022 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Hacettepe Teknokent) Genel Müdürü olarak çalıştı.

7 Nisan 2022 Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ