Bolu’da spor alanında yapılacak 2023 yatırımları, düzenlenen programla tek tek kamuoyuna açıklanırken, toplam yatırım bedelini 167 milyon lira olduğu belirtildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Bolu ziyareti sonrasında, spor alanında yeni projelerin hayata geçirileceği kamuoyuna aktarılmıştı. Bakan Kasapoğlu'nun destek sözü verdiği projeler, Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekilli Arzu Aydın, AK Parti Bolu Milletvekilli Fehmi Küpçü, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ile ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasiler ve il protokolünün katıldığı programla tanıtıldı.

“BİR BİLGİLENDİRME FAALİYETİMİZ OLACAK”

Programın içeriğini aktaran Vali Erkan Kılıç, “2023’e girmeden önce, ilimizde 2022 yılında spor tesisleri anlamında yapılan çalışmalar, yatırımlar ve aynı zamanda 2023 yılında ilimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak yatırımlara ilişkin olarak bir bilgilendirme faaliyetimiz olacak” dedi.

“İLİMİZE 167 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR”

Yatırımlar konusunda bilgi veren Kılıç, “2022 yılında ilimizde toplam 25 milyon 744 bin 213 liralık Gençlik ve Spor Bakanlığının, spor tesisleri anlamında ilimizde yatırımı gerçekleşmiş oldu. 2023 yılında da Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’nun, ilimize gelmesiyle beraber önümüzdeki yıl itibariyle de Spor Toto Başkanlığıyla yapılan protokol kapsamında KDV hariç ilimize 167 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirilecektir. Bunlar kesinleşen, programa alınan ve protokolü Spor Toto Teşkilatı’yla imzalanan yatırımlar olacak. İl merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere gerçekten çok ciddi anlamda bir yatırım almış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Kılıç’ın konuşmasının akabinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler tarafından 2022 yılında yapılan yatırımlara ve 2023 yılında yapılacak yatırımlara ilişkin sunum yapıldı. Detaylı sunumda her ilçe tek tek ele alındı.

İl Müdürü Güler, 2023 yılında Bolu’da yapılacak tesisleri şu şekilde sıraladı:

-Yaşamkent Mahallesi Spor Kompleksi

-Sağlık Mahallesi Spor Kompleksi

-Bolu Merkezde 3 Adet Doğal Çim Yüzeyli Futbol Sahası Yapımı

-Spor Lisesine 250 Kişilik Spor Salonu

-İlimiz ve İlçelerde Halı Saha Yapımı

-Tenis Kortlarının Yenilenmesi ve 250 Kişilik Tribün Yapılması

-Mengen Spor Kompleksi

-Yeniçağa İlçesine Mahalle Tipi Gençlik Merkezi Yapılması

-Göynük İlçesine Mahalle Tipi Gençlik Merkezi Yapılması

-Kıbrıscık 1 Adet Mahalle Tipi Gençlik Merkezi Yapılması

- Dörtdivan İlçesine Mahalle Tipi Gençlik Merkezi Yapılması

-Mudurnu 1 Adet Aydınlatmalı Basketbol-Voleybol Sahası ve Tenis Kortu Yapılması

-Karacayır Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna Bakım Onarım Yapılması

-Karacayır Mahallesi'nde Bulunan 4 Adet Futbol Sahasına 6'lı Soyunma Odası Yapılması

-Karacayır 2 Adet Futbol Sahasının Sentetik Çim Zeminlerinin Yenilenmesi

-Mudurnu Spor Salonu Bakım Onarım İşi -Gerede Halısaha Soyunma Odası ve Çocuk Eğlence Merkezi Bakım ve Onarımı

“DERSİMİZE ÇALIŞIRSAK, BUNUN NETİCESİ GÜZEL OLUYOR”

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu’nun gereksinimleri konusunda gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Tabi dersimize çalışırsak, bunun neticesi güzel oluyor. Sayın Bakanım gelmeden evvel ilimizin potansiyelini, bu konudaki yol haritasını, mihengi noktasını, geldiği yeri ve gideceği yere müktesebatımız vardı. Gençlik ve Spor Bakanlığı deyince, gençlik üzerinde bir bakanlık. Merkezinde insan var, genç var. Gençler bizim istikbalimiz ama gençler bizim aynı zamanda şimdiki zamanımız. Ben özellikle gençlik merkezleriyle ilgili bir konuşma yaparken şunu söylemiştim. Biz okulda okuduğumuz dönemlerde kendi, bulunduğumuz ilçede, merkezde, köylerimizde karşıda saha olur, yasak diye de bir alışkanlık olurdu. Çoğumuz basketbol sahasında futbol oynayarak büyüdük. Şimdi hamdolsun, o basketbol oynadığımız sahada şimdi, yan tarafında futbol sahamız, var tenis kortumuz var” diye konuştu.

“BOLU’YU YAŞAYAN BİR HEYET”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise, Bolu için sunulan katkılara dikkat çekerek, “Bütün yatırımlara baktığınızda bu heyetin Bolu’da yaşayan bir heyet değil, Bolu’yu yaşayan bir heyet olduğunu bir kez daha görürsünüz. Bunu yalnızca Bolu’da milletvekillerimiz,   Sayın Valimiz, başkanlarımız bazında bakmayalım. Ankara’dan da Sayın Bakanımız, Cumhurbaşkanımız bizim Bolu’yu yaşamamıza aynı şekilde mukabele ediyorlar, yapılan yatırımların tamamından bunu hissetmek mümkün. Çünkü Bolu’da en önemli ve en olması gereken yatırımlardan bir tanesi, gençlerimiz çok olduğu için Kalıcı Konutlar mevkiinde bir gençlik merkeziydi… Biz gençlik merkezi hayaliyle çıktık ama şu an Allah izin verirse çok görünür, çok ulaşabilir bir mevkide bir spor kompleksi kazanacak Bolu.  Yine aynı şekilde gençlerimizin en faza olduğu, Sağlık Mahallesi mevkiinde de bir gençlik merkezi olması yolunda bir yatırım yapılmasını istedik. Sağ olsun Sayın Bakanımız buna da takdir ettiler” şeklinde konuştu.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona ererken. Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler ve protokol üyeleri, yatırımlar konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’na teşekkür etti.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim