(HABER: MEHMET ŞAH ELKATMIŞ)- Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne giderek sağlık çalışanları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ulaşım sorununa dikkat çeken Durak, hazırlayacaklar ulaşım master planı ve özel halk otobüslerinde yapacakları uygulamalar ile sorunu çözeceklerini ifade etti.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sağlık çalışanları ve vatandaşlarla buluştu.

“ARAÇ KAPASİTELERİ ARTIRILACAK”

Hastane personeli ve vatandaşların en büyük sorun olarak dile getirdiği ulaşım konusu ile ilgili projelerini anlatan İlhan Durak “Şehir içi trafiğini azaltmak ve vatandaşımızın daha konforlu seyahat edebilmesi adına toplu taşıma araçlarının sayısı, araçların kapasitesi ve şehir içi güzergâhları arttırılacak” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN ANLIK BİLGİ SAHİBİ OLMASI SAĞLANACAK”

Durak, toplu taşıma araçlarının mobil uygulaması ile tam entegrasyonu sağlanarak vatandaşların anlık bilgi sahibi olmasının sağlanacağının altını çizerek; “Akıllı Durak ile yolcularımıza anlık bilgilendirme, otobüs konumu ve tahmini varış süresi bilgisi, haber ve hava durumu yayınları, yerel gündem, kültür, sanat ve spor etkinlerine ilişkin bilgilendirmeler, yolcularımızın hizmetine sunulacak. Hayata geçirilecek Mobil Uygulama ile altyapısında şehiriçi toplu taşıma ulaşımının beraberinde şehrimizde bulunan taksilerimiz ve Belediyemizin kuracağı bisiklet kiralama noktaları da sisteme entegre edilecek. Bu sayede taksilerimiz de şehrimizin ulaşım sistemine tam olarak eklenmiş olacak” ifadelerine yer verdi.

“TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTMAK İÇİN KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPACAĞIZ”

D-100 üzerinde özellikle Gölköy Üniversite kavşağında da trafik yoğunluğunu azaltmak ve trafik güvenliğini sağlamak için köprülü kavşak yapacaklarını da belirten Durak; “Hem öğrencilerimiz, hem hastane çalışanlarımız hem de tedavi için hastaneye gelecek olan vatandaşlarımız artık rahat bir şekilde buraya ulaşacaklar” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ