Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan Kurt’un eşini şube müdürü olarak atadığını iddia etti.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan Kurt’a ilişkin iddia kamuoyunun gündemine düştü. Biyolog Cemile Abdulganioğlu üzerinden başlaya süreçte yer alan iddialarda, İl Müdürü Kurt’un, eşi Ferda Kurt’u şube müdürü olarak atadığı ileri sürüldü.

“MÜLAKATA ALINMIŞ, DÜŞÜK PUAN VERİLMİŞ”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir video yayımlayan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, konuyu anlatarak, “Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanı, Cemile Abdulganioğlu, Şube Müdürü olmak üzere sınava girmiş, 100 üzerinden 85 puan almıştır. Ancak sosyal konut olarak atanmaması için mülakatta düşük puan verilmiş ve mahkeme sonucunda da yeniden mülakata alınmış yine düşük puan verilmiştir” dedi.

“ÜSTELİK DE MOBİNGE UĞRATILMIŞTIR”

Cemile Abdulganioğlu’nun mobinge uğradığını da belirten Şevkin, “Uluslararası ve ulusal başarısı olan Cemile Hanım, buraya atanmayıp üstelik de mobinge uğratılmıştır. Olayın arka perdesine baktığımızda ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’nün kendi eşini, buraya şube müdürü olarak atadığını görmekteyiz. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında zaten liyakatsiz atamalar gelenek haline gelmiş. 4-5 katı maaşlar, ballı maaşlar olduğu gibi şimdi artık; karısını, kızını şube müdürü olarak atayan, kamuda ne yazık ki liyakatsiz atamaların ön plana çıktığı, liyakatli insanların ise ötekileştirildiği ve mobinge uğradığı bir süreci yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, personel dağılım şemasında ÇED İzin ve Denetim Şube Müdürü olarak Ferda Kurt ismi yer alıyor.  İl Müdürü Kurt’un konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

[playlist type="video" ids="252078"]

Editör: TE Bilisim