Baibü seramik sergi

(Haber: Servet Gökçek) - Türk toplumunun birlik ve beraberlik içinde aydınlık bir geleceğe doğru ilerleyen inancını simgeleyen ve üniversiteler arası kolektif bir çalışmayla ortaya çıkan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel seramik anı panosu, Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’nde açıldı.

Açılışa BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz ve Prof. Dr. Aydın Him, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Keleş, Seramik Bölüm Başkanı Doç. Melahat Altundağ, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Aynur Ersoy Çavaç, akademik ve idari yönetici ve personel ile öğrenciler katıldı.

BAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öncülüğünde Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği üyesi üniversitelerden Bilecik Şeyh Edebali, Çankırı Karatekin, Kastamonu, Kocaeli ve Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık fakültelerinin Seramik ve Cam bölümlerinde görev yapan akademisyenler, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel seramik anı panosu hazırladı.

Ülkenin dünü, bugünü ve yarınını bir araya getiren panonun her bir parçası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren Türk Milletinin, Cumhuriyetin temel değerlerini rehber edinerek aydınlık bir geleceğe ilerleyen inancını simgeliyor.

 “Paydaşları ve içeriğiyle özgün ve anlamlı bir çalışma olmuş”

BAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Doç. Melahat Altundağ’ın sergi hakkında bilgi verdiği açılış konuşmasının ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, paydaşları ve içeriğiyle özgün ve anlamlı bu projeyi desteklemekten mutluluk duyduğunu vurgulayarak, “Bir projeyi anlamlı kılan özgün değeridir. Bu kıymetli çalışma aynı zamanda Türkiye’nin ikinci yüzyılına ait bir projedir ve bu mânâda da önemli bir projedir. Başta Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kıymetli akademisyenleri olmak üzere, eserin hazırlanmasında emeği geçen bütün akademisyenleri kutluyorum.” diye konuştu.

Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Anı Panosu’nun hazırlanmasında emeği geçen akademisyenlere Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Editör: Servet GÖKÇEK