2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için siyasi partilerde çalışmalar hızla devam ederken, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay aday adaylığı süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Doğanay; “Genel merkez burada startı verdikten sonra aday adaylık başvurularını bizde alacağız. Çok uzak değil, yakın bir sürede başlar. Başladıktan sonra seçim sahasına tamamen girmiş oluyoruz” dedi.

Haber: Aslı Akış

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay partisinin genel merkezi tarafından aday adaylığı sürecinin yakın sürede başlayacağını belirterek çalışmalar yapıldığını kaydetti. Genel merkezin halkın sesini dinlediğini sonrasında sürecin netleşeceğini söyledi.

“KAVGADAN UZAK SEÇİM DÖNEMİNİN GEÇECEĞİNE İNANIYORUM”

İl Başkanı Nurettin Doğanay, CHP’den aday adaylıklarını açıklayanlara hayırlı olması temennisinde bulundu. Doğanay;  “Cumhuriyet Halk Partisinde 2 aday adayı arkadaşımız çıktılar. Aday adaylıklarını açıkladılar. Ben onlara da hayırlı olsun diyorum. Önemli olan bu sürecin Bolu’da bize yakışan bir şekilde tüm Bolu’ya yakışan bir şekilde bu Cumhuriyet Halk Partisinden, MHP’den, AK Parti’den tutalım, kavgadan ve gürültüden uzak olsun. Ben 4 yıldır il başkanıyım. Buna özellikle dikkat ediyorum. Bu birilerine göre doğrudur, birilerine göre yanlıştır. Ama biz Bolu’da yaşıyoruz. Güzel bir şekilde çalışıyoruz, küçük bir şekilde yaşıyoruz. Birbirimizi her an bir şehrin içerisinde görebiliyoruz. Onun için kavgadan, gürültüden uzak seçim döneminin geçeceğine inanıyorum. Buna canı gönülden inanıyorum. Bunu içinde biz siyaset yapan kişiler olarak bunlara dikkat edeceğiz. Şahsım, CHP, MHP olarak. Dikkat edeceğimiz konusunda bir sıkıntı yok. 4 yıldır da bu çalışmaları çok doğru bir şekilde yaptığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“UZUN BİR TAKVİM OLMAYACAK”  

Doğanay, partisinde aday adaylığı sürecinin yakın bir zamanda başlayacağını belirterek; “AK Parti’de aday adaylık süreci şuan itibariyle fiilen bir başvuru süreci başlamadı. Şuan genel merkez bu konuda çalışmalarını yürütüyor. Bu çalışmalar ile milletin ve halkın sesini dinleyip milletimiz ne diyor? Sonrasında bir takvim açıklanacak. Öyle ümit ediyorum ki, bu takvim çok uzun bir takvim olmayacak. Genel merkez burada startı verdikten sonra aday adaylık başvurularını bizde alacağız. Başladıktan sonrasında zaten artık seçim sahasına tamamen girmiş oluyoruz. Ondan sonrasında herkese hayırlı olsun diyeceğiz. Ama bizde de çok uzak değil, yakın bir sürede başlar diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim