Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, üniversite tercihi yapacak aday öğrenciler için oluşturduğu tanıtım sayfasını (aday.ibu.edu.tr)kullanıma açtı! Lisans ve Ön lisans programları ile ilgili tüm bilgilerin yer aldığı sayfa üniversite tercihi yapacak öğrenciler için rehber niteliğinde.

Haber: Cansu Gürz

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi lisans ve ön lisans başvurusu yapacak öğrenci adaylarına; fakülte, bölüm, kontenjan ve öğretim görevlisi bilgilerinin sunulduğu sayfada adaylara doğa ile iç içe bir eğitim- öğretim vadediyor.

NEDEN BAİBÜ?

“Doğanın kalbinde öğrenci odaklı üniversite” sloganıyla aday öğrencilere seslenen BAİBÜ aday sayfasında; “Öğretim kalitesi, tesis yeterliliği ve coğrafi konumu ile üniversitemiz her zaman öğrenci adaylarının öncelikli tercihi olmuştur. Bolu’nun, İstanbul ve Ankara’ya olan yakınlığı özellikle bir tercih sebebidir. Bununla birlikte Üniversitemiz, her zaman daha iyiye ulaşmayı hedefleyen yenilikçi akademisyenleri ve öğrenci odaklı anlayışı ile kaliteli eğitimi en iyi şartlarda sunmaktadır. Üniversitemizi tercih edip yerleşen öğrencilere, doğanın kalbinde yer alan kampüsü, öğrenci yurtları, sosyal ve kültürel olanakları ve spor alanları ile en uygun eğitimi ortamı sağlanmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

“KAMPÜSTE YAŞAMI KEŞFET”

Aday öğrenciler için hazırlanan sayfada aynı zamanda kampüsten karelere de yer verildi. Öğrencilerin tabiatın kalbinde bulunan kampüsü tanıyabilmeleri için foto-slayt oluşturuldu.

LİSANS VE ÖN LİSANS PROGRAMLARI

Tüm lisans ve ön lisans programlarının yayımlandığı sayfada bölümler ile ilgili tüm bilgiler sıralandı. Adaylar; akademik kadro, genel bilgiler, kontenjan, yerleşme ve kayıt istatistikleri, yerleşenlerin cinsiyet dağılımı, yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler, yerleşenlerin geldikleri iller, yerleşenlerin öğrenim durumu, yerleşenlerin liseden mezuniyet yılları, yerleşenlerin mezun oldukları lise alanları, yerleşenlerin mezun oldukları lise grubu / tipleri, yerleşenlerin mezun oldukları liseler, yerleşen okul birincileri, taban puan ve başarı sırası istatistikleri, yerleşen son kişinin profili, yerleşenlerin YKS net ortalamaları, yerleşenlerin YKS puanları, yerleşenlerin YKS başarı sıraları, ülke genelinde tercih edilme istatistikleri, yerleşenler ortalama kaçıncı tercihlerine yerleşti? Yerleşenlerin tercih eğilimleri – genel, yerleşenlerin tercih eğilimleri - üniversite türleri, yerleşenlerin tercih eğilimleri – üniversiteler, yerleşenlerin tercih eğilimleri – iller, yerleşenlerin tercih eğilimleri - aynı/farklı program, yerleşenlerin tercih eğilimleri - programlar (meslekler),yerleşme koşullarına ulaşabiliyor.

 

Editör: TE Bilisim