Yuva kurmak isteyen çiftler için meraklı bekleyiş sona erdi, yeni normalleşme süreciyle beraber düğün ve nikah salonları kapılarını açtı. İşletmeciler son hazırlıklarını tamamladı.

HABER: ALİ ÇAĞRI DEMİRTAŞ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınla mücadele döneminde yasaklar kademeli olarak kalktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı nikah törenleri ile nikah merasimlerinin gerçekleşmesi adına düğün salonlarının açılması kararı, en çok evlenmek isteyen vatandaşları heyecanlandırdı.

1 Haziran kademeli normalleşme dönemine girilmesiyle birlikte ilimizde de düğün ve nikah salonları hizmete açıldı, yüzlerce vatandaş randevu alarak, düğün hazırlıklarına başladı. Evlenmek isteyen çiftler randevu aldıkları gün için heyecanlı bir bekleyiş içerisine girerken, düğün salonu sahipleri de vatandaşların hijyenik, sağlıklı ve belirlenen kurallar kapsamında düğün merasimlerini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

EN FAZLA 100 DAVETLİ BULUNABİLECEK

İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelge kapsamında, nikah törenleri ile nikah merasimi şeklindeki düğünlerin; açık alanlarda Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde nikah törenleri ve düğünlerle ilgili belirlenen tüm kurallara eksiksiz riayet edilmesi, masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması, yiyecek-içecek ikramının yapılmaması, kapalı alanlarda ise bu kurallara ilave olarak kişi başı asgari 6 metrekare alan bırakılması, azami 100 davetli ile sınırlandırılması kaydıyla 1 Haziran Salı gününden itibaren yapılabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim