Haber: Aslı Akış

Bolu’da 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı düzenlenen etkinliklerle başladı. Anıt Park’ta başlayan kutlama programı, Gazipaşa İlkokulu’nda devam etti.

İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Okul müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törende İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz Anıta çelenk sundu. Çelenk sunumu sonrasında Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunumunun arından kutlama programına Gazipaşa İlkokulu devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul müdürü Kamil Oflaz günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, okul müdürleri, öğretmenler  ve öğrencilerin katıldı.

BOLU’DA 53 BİN 854 ÖĞRENCİ EĞİTİME BAŞLADI

Gazipaşa İlkokulu’nda yapılan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diledi. Bolu'da bulunan 230 resmi ve özel okulda yeni eğitim öğretim yılının başladığını anlatan Cengiz, “Bolu ili olarak 2 bin 992 derslikte yaklaşık 53 bin 854 öğrenci eğitim görecek. Yıl içinde 3 bin 799 öğretmen ve diğer çalışanlar görev alacak.” dedi.

“ÇEVREYE DUYARLI ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİLSİN”

İlköğretim haftası etkinliklerinde Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz öğretmenlerden çevreye karşı duyarlı öğrenciler yetiştirilmesini istedi. Yılmaz, “ Ülkemizin geleceğini yetiştiren öğretmenlere saygı duyuyoruz. Ben sadece öğretmenlerimizden, bütün milli eğitim camiasından çevreye duyarlı öğrencilerimizi yetiştirmek için gayret etmelerini özellikle istirham ediyorum. Bu vesile ile öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dilerken başta 15 Temmuz şehitleri. Cumhuriyetimizin kuruluşundaki şehitlerimiz ve bütün şehitlerimiz, öğretmenlerimizden şehit olanlar ve aynı zamanda ebediyete intikaller edenler önünde hürmetle eğilir ülkemize, milletimize hayırlı evlatlar yetiştirmeniz konusunda duyarlılığınızı sonuna kadar desteklediğimizi ifade ediyor hepinize saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

“EĞİTİM SÜRECİ ÇOK ÖNEMLİ ROL OYNAYAN BİR ZAMAN DİLİMİDİR”

Bolu Valisi Aydın Baruş yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek; “Bugün, çocuklarımızın gelecekte başarılı birer insan olmasına çok önemli katkılar sağlayacak yeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Eğitim süreci, toplumları oluşturan bireylerin yetişmesinde, bu bireylerin geleceğe ilişkin umutlarının korunmasında, böylece toplumsal mutluluğun, birlik ve beraberliğin sağlanmasında,  ülkelerin medeniyet yarışında ön sıralarda yer almasında çok önemli rol oynayan bir zaman dilimidir. Bugün, artık vazgeçilmez hale gelen anaokulunu kapsayan yılları da dâhil ettiğimizde, liseyi bitirene kadar çocuklarımızın ve gençlerimizin asgari 13 yılı eğitim süreci içerisinde geçmekte, üniversite öğrenimini de göz önüne aldığımızda bu süreç 17-18 yıla kadar çıkmaktadır. İnsan hayatının en verimli yıllarını kapsayan bu kadar uzun bir sürecin bireylerin ve toplumların hayatındaki önemi yadsınamaz” dedi.

ÖĞRENCİLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Törende, öğrenciler tarafından değişik gösteriler sunuldu. Etkinlikte, giydikleri tshirtlerin arkasında Atatürk’ün doğum ve ölüm yılının yazdığı 3’üncü sınıf öğrencileri, işaret diliyle ‘Hiç Ayrılmadık Seninle’ şarkısını söylediler. Halkoyunlarının da sergilendiği programda öğrencilerin performansı izleyicilerden büyük alkış aldı. Tören sonunda protokol üyeleri, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere kitaplarını dağıttı.

Editör: TE Bilisim