Hırsızların dadandığı evini korumak için hırsızlara not bırakan inşaat işçisi Tahsin Bayrak, “Çalmadık hiçbir şey bırakmadılar. Artık beni de çalacaklar buradan” diyerek isyan etti.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Borazanlar Mahallesi’nde bulunan eski tek katlı ev hırsızların gazabına uğradı. Defalarca kez evin içerisinde ve çevresinde bulunan malzemeler hırsızlar tarafından çalındı. İnşaat işçisi Tahsin Bayrak ise çareyi hırsızlara not bırakmakta buldu.

“İÇERİDE BAZI TUZAKLAR VARDIR”

 2009 yılında evde yaşamaya başladığını ve son 6 aydır depo olarak kullandığını belirten Bayrak, hırsızlara karşı bıraktığı notlarda; “Hırsız bey, yakalarsam cezanı ben keserim”, “İçeride bazı tuzaklar vardır. Sorumluluk kabul edilmez, ölüm tehlikesi vardır. Hırsıza duyurulur”, “İçeride pitbull köpek vardır, sorumluluk kabul edilmez” ifadelerini kullandı.

 “ÇALMADIK HİÇBİR ŞEY BIRAKMADILAR”

Yaşanan hırsızlık olaylarına isyan eden Bayrak,  “Benim başıma çok olaylar geldi. Çalmadık hiçbir şey bırakmadılar. Artık beni de çalacaklar buradan. Kendimden de emin değilim. En son masamı ve sandalyemi götürdüler. 10 senedir kullandığım” diyerek tepki gösterdi.

“İNSANLAR BÖYLE KÖTÜ SÖZLERDEN ANLIYOR”

Notlar ise hırsızlığa karşı işe yaradı. 5 tane not bıraktığını belirten Bayrak, şimdiye kadar kendisini 15 bin lira civarında masrafa uğratan hırsızların bir süredir uğramadığını belirterek, “En son bu notlar buraya astığımdan itibaren hırsızlık olayı yaşanmadı. Aşağı yukarı bir ay önce astım. O zamandan beri hırsızlık olayı yaşanmadı. Demek ki insanlar böyle kötü sözlerden anlıyor. 5 tane astım. Ama daha asacağım yani. Son hırsızlık olayı bunları asmadan bir gün önce gerçekleşti. Çok sinirlendim bunları da asmak zorunda kaldım. En az 5 sefer benim buradan malzemem çalındı. Ortalama 15-20 bin liralık malımı götürdüler” dedi.

 

Editör: TE Bilisim