EYT Platformu üyelerinden oluşan bir heyet, önceki gün Ankara'da AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Akçay ile görüştü. Heyet, çözüm için söz aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Bilgin, “Aralık ayında meselenin çözüme kavuşturulacağını” söyledi.

Ankara'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili farklı alternatifler üzerinde durulurken özellikle primi olanların hızlı emekli olması gündemde, 2022 EYT düzenlemesinde formüller netleşiyor.

EYT son dakika gelişmeleri, prim ödemeleri ve sigortalılık vaktini dolduran ancak 1999 yılında çıkarılan düzenleme nedeniyle yaş şartını bekleyenler tarafından da  yakından takip edilirken,  3600 ek gösterge konusunun ardından "EYT ne zaman çıkacak, masadaki formüller neler?” aratmaları hız kazandı.

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den konuya ilişkin açıklama geldi.

“ÇÖZÜM YOLLARI ÜRETİYORUZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT son durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesinin gündemlerinde olduğunu ve önümüzdeki günlerde tamamlanacağını dile getiren Bakan Bilgin, “Türkiye`nin her sosyal meselesi bizim önümüzdedir. Bunların üzerinde çalışıyoruz, bunların üzerinde çözüm yolları üretiyoruz. Formüller buluyoruz, en uygununu tamamladığımız gün açıklayacağım.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim