Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) başarılı ve çalışkan İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker, pandemi sürecinde Kadın Kolları olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Uzun zamandır partisinde aktif siyaset yapan Toker, “CHP Kadın Kolları sahada da çok başarılı, hiç durmadan çalıştık, çalışıyoruz. Girmediğimiz kapı kalmadı. İnsanların hem yüreğine hem gönlüne dokunduk.” dedi.

Haber: Aslı Akış

CHP, 2019 yerel seçimlerinde ciddi bir başarı elde etti. Bu başarının arkasındaki sırra ilişkin detayları CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Toker Işın anlattı. Seçim sürecinde yaşadıklarına ve çalışmalarına ilişkin önemli mesajlar veren Toker, pandemi döneminde yaşanan zorluklara da değindi.

“İNSANLARIN HEM YÜREĞİNE HEM GÖNLÜNE DOKUNDUK”

Seçim çalışmalarında insanların dertlerine ortak olduklarını ve gönüllere dokunduklarını dile getiren CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Toker Işın, “10 yılı aşkın bir süreden beri bu görevi sürdürmekteyim. Tabi birçok seçim; Cumhurbaşkanlığı seçimleri, referandum gibi bir yığın seçim geçirdik, atlattık. Güzel bir ekiple, yani çalışkan, dinamik bir ekiple çalışmalarımızı yürüttük. Çok güzel bir uyumumuz var, o yüzden CHP Kadın Kolları sahada da çok başarılı oldu. Hatta bütün seçimler de bence en aktif olan grup kadın kollarıydı. Bunu tabi kadın olmamızın da avantajları var. Her kapıyı çaldığımızda rahatlıkla girebilmemiz, ulaşabilmemiz, toplumumuzun yarısı kadın ve ekonominin en çok sıkıntılarını çeken yine kadın. O yüzden bizim onlara ulaşmamız, onlara dokunmamız, onların dertlerini dinlememiz onlara çözüm bulmamız daha kolay oluyor. O yüzden çok güzel bir çalışma yürüttük. İnsanların hem yüreğine hem gönlüne dokunduk. Bunu çok net bir şekilde gördüm ben bütün seçim çalışmalarında” dedi.

“GİRMEDİĞİMİZ KAPI KALMADI”

Seçim çalışmaları sırasında çok soğuk havalarda bile durmadan çalıştıklarını belirten İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Toker, “Hatta şöyle söyleyeyim, az oy aldığımız Sağlık Mahallesi’nde biz 40 gün hiç durmadan çalıştık. Eksi 10 derece soğukta bile. Ama öyle güzel dostluklar oluşturduk ki orada, girmediğimiz kapı kalmadı. Açmadığımız kapı kalmadı. Onlarda bize kendilerini yakın buldular, şuan da bütün diyaloglarımız yine sürüyor. Bir sorunları oldukların da arıyorlar,  özel günleri olduklarında bizler onların yanlarında oluyoruz, abla kardeş gibi olduk ki bu harika bir duygu. Bizlere güvendiler, bizler onlara inandık, sofralarına oturduk, çaylarını içtik, dertlerini dinledik, paylaştık, bunlar tabi ki özveriyle ve gönül bağıyla oluyor. Yoksa uzaktan broşür dağıtmakla ben bunların çok faydalı olduğuna hiçbir zaman inanmadım. Bire bir eğer ki bağlantı kurabiliyorsanız en güzel iletişim şekli bence o ve bunda da ekibime, bütün kadın arkadaşlarıma, yönetim de olsun olmasın saha çalışmalarına katılan bütün kadın arkadaşlarımıza da yürekten ayrıca teşekkür ediyorum” ifadeler kullandı.

Editör: TE Bilisim