Her veda bir başlangıçtır aslında, bırakıp gittiğiniz her neyse size kattıklarıyla başlarsınız yeni olana… Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Bekir Koçyiğit, Bolu’ya “Güzel Şehrin Güzel İnsanlarından Ayrılmanın Hüznü Bambaşka” diyerek veda etti.

HABER: ASLI AKIŞ

İl Müdürü Bekir Koçyiğit, 4 yıllık görev süresince en iyi hizmeti vermek için gayret gösterdi. Çaldığı her kapıya tebessümle girdi, kalplere dokundu, sıcacık gülümsemelere tanık oldu. Tecrübesi, gayreti ve şahsiyetiyle kısa sürede güzel işlere imza attı. ‘Aile, çocuk, toplum’ dedi; ‘Kadına Karşı Şiddete Sıfır Tolerans’ sloganıyla mücadeleye destek verdi. Şehit yakınlarını ve gazileri asla yalnız bırakmadı. ‘Evlat edinme ile Koruyucu Aile’nin önemini anlattı, aile sıcaklığına ihtiyaç duyan çocuklara umut oldu. İzzet Baysal Vakıf Huzurevi ve İzzet Baysal Çakmaklar Huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilendi, gönülleri kazandı. Engelli bireylerimizin sosyal hayata aktif bir şekilde katılımlarını sağlayacak düzenlemelerle, 18 yaş üstü engelli bireylerin meslek öğrenmelerine yönelik pek çok projeyi hayata geçirdi.

Mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplum için düşündü, çalıştı, aktardı ve sosyal riskleri önleyici sosyal politikalar geliştiren, uygulayan bir kurum olmak öncelikli hedefi arasında yer aldı.

Kiminin gözlerindeki ışık, kiminin yüreğindeki kalp çarpıntısı, naif yaklaşımıyla Bolu basınının takdirini ve sevgisini kazandı.

Bekir Koçyiğit, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın tensipleriyle,  Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak görevlendirildi. Cuma günü Ankara’ya gidecek olan Koçyiğit, 23 Ağustos Pazartesi günü itibariyle yeni göreve başlayacak.

“GÜZEL ŞEHRİN GÜZEL İNSANLARINA VEDA ZAMANI”

Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine başladığı günden bu yana 4 yıldır sürdürdükleri projelere dikkat çeken Bekir Koçyiğit, “Güzel şehrin güzel insanlarına veda zamanı. Ben Bolu’da olmaktan, Bolu’da görev yapmaktan, Bolulu insanlarla aynı ortamı paylaşmaktan müthiş haz aldım. Bolu’ya geleli de 4 yıl oldu. İstanbul’dan geldim. Bolu’da 4 yıllık zaman dilimi içerisinde, geldiğim ilk ay kendime göre bir planlama, neler yapılabilirler kayıt alma adına, kâğıtlara yazdığım notlara bir bakıverdim. Çoğunu hallettiğimi gördüm, bunun mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah yakın zamanda müdürlüğümüzün il binasına kavuşacağız. Onu yatırım programına aldırdık. Başta Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, il genel meclisimiz… Herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Engelsiz Yaşam Merkezi programını yatırım kapsamına aldık. Çocuk evleri sitemizi yatırım programına aldık. Çocuk Evleri Koordinasyon merkezini, artık hazır hale getirip hem personelimizin hem de çocuklarımızın rahat edeceği bir hale kavuşturduk” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI EKİP RUHİ İLE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Çalışmalarda destek veren herkese tek tek teşekkür eden İl Müdürü Bekir Koçyiğit, “Bunları yaparken ekip ruhi ile yaptık. Başta çalışma arkadaşlarımıza, Valimize, milletvekillerimize, ilimizin diğer bürokratlarına ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. İnşallah önümüzdeki yıl bunların meyveleri daha net bir şekilde görülecek. Bir kısmının inşaatı bu yıl başlayacak.  Bir kısmının inşaatı da önümüzdeki yıl başlamış olacak. Önümüzdeki 20 yıl Bolu’nun bina yönüyle bizim bakanlığın, il müdürlüğünün ihtiyaçları da karşılanmış olacak. Bunun sevincini yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

“BOLU’DAN AYRILMANIN HÜZNÜ BAMBAŞKA”

Bolu’nun kendisinde başka bir yer edindiğine işaret eden İl Müdürü Koçyiğit, “Ama Bolu’dan ayrılmanın hüznü de bambaşka. Şimdiye kadar gördüğüm, gezdiğim en güzel şehir. İnsani olarak da gerçekten Bolu’nun halkı, yani hangi sözcükleri bulup söyleyeyim diye aklımdan geçiriyorum ama her yönüyle mükemmel, dört dörtlük bir şehir. Güzel insanlar, yüzlerce insanın evine girdik. Hane ziyaretleri yaptık. Geldiğim günden beri hep sahada Olduk. Hiç sahayı boş bırakmadık, arkadaşlarımızla birlikte. Hanesine girip hoşnutsuz ayrıldığım hiç kimse olmadı. Bu yaşlı da olsa, engelli alilerimizin çocukları da olsa, şehit ailelerimiz, gazilerimiz de olsa hiçbirinden incinmedik. Bu yönüyle ben herkese teşekkür etmek istiyorum. Özellikle bu milletin bize emanet ettiği, asla vazgeçilmezlerimiz olan, benim gönlümde kalbimde ayrı yerleri olan şehit ailelerimize, gazilerimize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Onların evlerine bir defa değil, birden fazla belki onlarca gittik. Onlarla beraber olduk. Onlardan haklarını helal etmelerini istiyorum” diye konuştu.

“ANKARA İL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNE BAŞLAYACAĞIM”

Ankara’da yeni görevine başlayacağını belirterek, iyi insanlarla karşılaşma temennisinde bulunan Müdür Koçyiğit, “Aklımdan geçirdiğim, planladığım, projelendirdiğim, hemen hemen her şeyi hayata geçirmek üzere hazır hale getirdik. Bolu’daki hizmet süremiz belki biraz daha uzamış olsaydı bunları hep beraber görecektik. Bunların hayata geçirilmelerine hep beraber şahitlik edecektik. Ama Sayın Bakanımızın tensipleriyle, Cuma günü Bolu’dan ayrılıp, Ankara İl Müdürlüğü görevine başlayacağım. Rabbimden duam şu, bizi iyi insanlarla karşılaştırsın. Bu millete, bu naçiz millete, bu devlete, güzel hizmetler yapmayı, layıkıyla yapmayı, hakkıyla yapmayı rabbimiz nasip eylesin” şeklinde konuştu.

KÖROĞLU AİLESİNİN AYRI BİR YERİ VAR”

Çalışmaların kamuoyuna duyurulması noktasında, Köroğlu Haber Ailesine teşekkür eden Koçyiğit, “Bizim yaptığımız işler genellikle, vatandaşın hanesinin içerisine girilerek yapılan işlerdi. Bunları kamuoyuna duyurarak farkındalık oluşturmak için, hep yanımızda oldunuz. Güzel haberler oldu. Göreve geldiğimiz günden bu yana kadar bizi incitecek, bizi zora sokacak, hiçbir haber olmadı. Biz de görevimizi daha dikkatli yapmaya çalıştık. Siz de bunları takip ettiniz. Bu haberler için zaman ayırdınız, koşturdunuz, yoruldunuz. Ben sizlere ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Köroğlu ailesinin ayrı bir yeri var bizim için. Ben bu aileye teşekkürlerimi sunmak istiyorum ve sizlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YOLUNUZ, HEP AÇIK OLSUN BEKİR MÜDÜR…

Editör: TE Bilisim