Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Aşı Ekibinde görevli hemşire, doğal güzellikleri ile ünlü Gölcük Tabiat Parkı'na gelen vatandaşları Kovid-19 aşı uygulama merkezinde aşı olmaları için hoparlörle davette bulundu.

Haber: Aslı Akış

Aşılama çalışmalarına ara vermeden devam eden Bolu İl Sağlık Müdürlüğü aşı ekipleri hafta içi cadde ve sokaklarda adım adım dolaşarak, anonslarla vatandaşları aşı olmaya davet ederken, hafta sonları binlerce tatilcinin geldiği Gölcük Tabiat Parkı girişine aşı uygulama merkezi oluşturdu.

Tabiat parkına gelen ve gerek ilk ve ikinci doz gerekse de üçüncü doz aşı yaptırmak isteyen 50 yaş üzeri vatandaşlar için oluşturulan merkeze gelen vatandaşlar aşılarını randevu olmadan ve sıra beklemeden yaptırma imkanı buluyor.

Ayrıca tabiat parkında kurulu aşı merkezinde görevli hemşire Emine Özdoğan ise, daha çok vatandaşın aşı standından haberdar olması için eline aldığı seyyar hoparlörle park içinde dolaşarak aşılama için çalışmalara destek oluyor. Maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyulması noktasında uyarılarda bulunuyor.

Zaman zaman Bolu'nun yöresel türkülerini vatandaşlara dinleten Özdoğan zaman zaman da vatandaşları tabiat parkı girişinde oluşturulan aşı uygulama merkezine davet etti.

Özdoğan'ı gören bazı vatandaşları ise, aşı hakkında bilgi aldığı bazılarının ise aşı durumunu sorguladığı görüldü.

“AŞILARIMIZI OLALIM BU BİR VATANDAŞLIK GÖREVİ”

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü aşı ekibinde görevli hemşire Emine Özdoğan, aşı yaptırmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu da vurgulayarak; “Vatandaşlık görevimizi yerine getirelim. Lütfen hep birlikte aşılarımızı olalım. Kovid-19 virüsünün gezecek hiçbir yeri hiçbir kimsesi kalmasın. Kanlarımızda aşılarımız gezsin. Aşılama devam ederken de kesinlikle maskelerimizi çıkarmıyoruz. Ancak yetkililer bize “maskelerini çıkartabilirsiniz” denildiği zaman maskelerimiz çıkaralım. Mesafe önemli ama ellerimizi en az 20 saniyede ovuşturarak yıkıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim