KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, KOBİ’lere 1 milyon TL’ye kadar dijitalleşme desteği verileceğini söyledi. KOSGEB, “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” temasıyla 3’üncü çağrıya çıktı. Akıllı dijital teknolojileri geliştiren veya bunları imalat süreçlerinde kullanan KOBİ’leri destekleyecek.

Haber: Aslı Akış

Akıllı dijital teknolojileri geliştiren veya bunları imalat süreçlerinde kullanan KOBİ'lere 1 milyon liraya kadar yeni destek verilecek. KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, nitelikli personel ve yazılım desteği limitlerini de artırdıklarını duyurdu.

 

BAŞVURU SÜRESİ 17 MAYIS’TA SON

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, KOBİ gelişim destek programı kapsamında her sene belirli dönemlerde çağrıya çıktıklarını belirterek; “Sayın Bakanımızın açıklamasıyla KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı’nın 7 Nisanda başvurularını almaya başladık. Başvuru süresi 7 Nisan ile 17 Mayıs arası. KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı’nda bu seneki çağrı konuşumuz yine imalat sanayide dijitalleşme kapmasında işletmelerimizin yapacağı bizim destekleyebileceğimiz kalemlerdeki giderlerden oluşmakta” dedi.

“DESTEK ORANIMIZ %60”

Kobi Gelişim Destek Programı’nın üst limitinin 1 milyon olduğuna dikkat çeken Usta;  “300 bin lirası hibe, 700 bin lirası faizsiz geri ödemesiz bir destek. Destek oranımız %60. İşletmenin program kapsamında bize sunmuş olduğu projede talep ettiği giderlerin %60’ını KOSKEB destekler. Eğer başvurusu uygun görülürse bu proje kapsamında 4 ana kalemi destekleyebiliyoruz biz. Bunlar personel desteği, makina teçhizat, yazılım diğeri de hizmet alımları. Bu 4 ana kalemde firmalar özellikle imalat sanayide faaliyet gösteren firmalar, proje başvurularının belirtmiş olduğumuz tarihler arasında online olarak sistemden yapabilecekler” şeklinde konuştu.

4 ana kalemdeki giderleri ve proje başvuruların ilerleyen süreçte kurullar muhalefetiyle değerlendirmeye tabi tutulacağını da dile getiren KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta; “Değerlendirme sonuçlarında projeleri onaylanan firmalar bu destekten üst limitler dâhilinde faydalanabilecekler. Başvuru şartlarında 2019 veya 2020 net satışları en az 500 bin olan ve imalat sanayide faaliyet gösteren işletmeler bu programa başvurabilecekler. Yine proje bütçesi bir önceki yılın veya 2019’un veya 2020’nin net satış hasılatını geçemiyor. Firma 2019 veya 2020 yılında 500 bin liralık satış yaptıysa proje bütçesi bizde de 500 bin lirayı geçemiyor. Normalde proje bütçesi 1 milyon olmasına rağmen.” diye konuştu.

“BAŞVURULAR ONLİNE YAPILIYOR”

Tüm başvuru sürecinin online olarak yapıldığının altını çizerek; “Pandemi döneminde işletmelerimiz böyle bir program başvurusu yapması için müdürlüğümüze gelmesine gerek yok. Bütün süreç online olarak, e devletten giriş yaparak, sistem üzerinde yapılabiliyor. Önümüzdeki dönemde de online olarak bir araya gelerek ya da telefonlar bilgilendirmelerimizi yapacağız Bolu’da inşallah iyi bir başvuru olmayı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim