Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından gerçekleştirilen BAİBÜ 6. Köroğlu Yazarlık Mektebi başvuruları başladı.

Haber: Haber Merkezi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Ziraat Bankası ve Türk Kızılay Bolu Şubesi desteğiyle bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilecek olan BAİBÜ Köroğlu Yazarlık Mektebi başvuruları 4 Kasım 2022 tarihinde sona erecek.

Üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen, BAİBÜ Köroğlu Yazarlık Mektebi Şiir, Hikaye-Roman, Deneme-Portre ve Kısa Film olmak üzere 4 atölyede, alanında söz sahibi eğitmenler ile ücretsiz verecek.

Atölye eğitmenleri; Şiir Atölyesinde Adem Karafilik, Hikaye-Roman Atölyesinde Zeynep Sati Yalçın, Deneme Portre Atölyesinde Fahri Tuna ve Kısa Film Atölyesinde Fatih Peker olacak.

AMACI

6.Köroğlu Yazarlık Mektebi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin şiir, hikâye-roman, deneme-portre ve kısa filmle ilgili kültürel ve sanatsal yeteneklerini geliştirerek, eğitimlerine ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen atölye çalışmasıdır.

Köroğlu Yazarlık Mektebi, yukarıda belirtilen atölyelerde genç yetenekleri eğitmeyi, alanlarında nitelikli ürünler çıkarmalarını kapsayan bir proje olup, Dersler Gülezler Konağında verilecek. Atölye eğitmeni ve öğrencilerin mutabakatı ile dersler farklı yerlerde yapılabilecek. Atölyeler, eğitmen ve öğrencilerin mutabık kalacakları bir gün ve saate göre esnek olarak belirlenebilecek.

Editör: TE Bilisim