Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, biz dizi ziyarette bulunmak için Bolu’ya geldi. Muharrem Akdemir CHP Bolu İl örgütlerini de ziyaret ederek İl Başkanı Kazım Karsu ve partililerle buluştu.

Bolu’ya bir televizyon programına katılmak için gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in ilk durağı partisinin Bolu örgütleri oldu. Ziyarette Akdemir, kendisine yöneltilen sorular ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“HER BELEDİYE ÇALIŞMASININ AYRI BİR DEĞERİ VARDIR”

Basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Muharrem Akdemir, belediye çalışmaları ile ilgili konuştu. Akdemir şunları söyledi; “Siyasi bir kişiyim ama ben buraya nezaket ziyaretinde bulunmaya geldim. Her belediye çalışmasının ayrı bir değeri vardır, önemi vardır. Benim çalışmam ile Bolu belediyesinin çalışması arasında farklılık olabilir. Coğrafi konumlar farklıdır çünkü. Her belediye başkanımız mutlaka iline katkı vermek için uğraşı yapar. O değerlendirme böyledir. Her belediye başkanı da kendinden sorumludur. Kim olursa olsun nerede çalışırsa çalışsın herkes o işte başarılı olmak için bir güç sarf eder. Ama az ama çok.”

“BİZ DENETLEYİCİLERİMİZ İLK OLARAK HALKTIR”

İç İşleri Bakanlığı tarafından CHP’li Belediyelere yönelik başlatılan incelemeler hakkında da konuşan Akdemir; “Özellikle CHP’li Belediyelere yönelik İç İşleri Bakanlığı tarafından iş ve işlemlerin incelenmesi için müfettiş gönderilmesini olayını değerlendirdi. Akdemir konuyla ilgili şunları söyledi; “Bu konuda şunu söyle bilirim, hoş olmadı. Özellikle bizler işin için olan kişiler olarak, bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Tabi bu olayların bu kadar ayyuka çıkmasını insani ve felsefe olarak da hoş görmüyorum.  Bizde zaten denetimler her yıl yapılır. Biz rutin olarak bu denetimleri veriyoruz. Kaldı ki biz her şeyden önce halka hesap veriyoruz. Biz denetleyicilerimiz ilk olarak halktır. Biz zaten kendi içimizde de bir birimizi denetliyoruz. O yüzden bu olaylar rutin bir şeklide yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“ZONGULDAK BİZİM İŞÇİ BAŞKENTİMİZ”

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e ziyaretinden ötürü teşekkür ederek Zonguldak, işçilerimizin enerji kaynaklarımızın bulunduğu, gerçek işçilerimizin bulunduğu bir kentimiz. Hem Zonguldak’ı hem de Başkanımızı çok seviyoruz ”dedi.

Karsu; “Zonguldak bizim işçi başkentimiz. Hatta işçi başkentimiz diye kabul ediyoruz. İşçilerimizin enerji kaynaklarımızın bulunduğu, gerçek işçilerimizin bulunduğu bir kentimiz. Hem Zonguldak’ı hem de Başkanımızı çok seviyoruz. Kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bizi ziyaret ettiler. Bizim başkentimiz dediğimiz işçilerimizin bulunduğu Zonguldak, Karabük civarı bizim enerji kaynaklarımızın da üretildiği bir yer. Gönlümüz istiyor ki; Zonguldak’ta ileri teknoloji kullanılarak kömürlerimiz elde edilsin ve kendi kömürlerimizi ülkemizde kullanalım. Ama bu herhalde teknik olarak, siyaset olarak müsait olmadığı için bu yapılamıyor, üretim düşüyor. Çalışan işçi sayısı gün geçtikçe düşüyor ve teknoloji düştükçe de zayiat düşüyor. İnşallah bir gün iktidarımızda Zonguldak’ta daha ileri teknoloji kullanılarak kömür elde etmeye başlayacağız. O günlerde bakanımız daha cesursa daha güzelce insanlarımıza hizmet etme şerefine nail olacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Akdemir, İl Başkanı Kazımı Karsu’ya kendi memleketinden getirdiği hediyeleri takdim etti.

Editör: TE Bilisim