Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Milletvekili Arzu Aydın, milliyetçilikle ilgili sözlerine ilişkin, “Ben milliyetçilik anlayışımı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazdım. Bana sözde milliyetçi lafı söylenebilecek en büyük hakaret. Hain darbe girişimine, şunu da hiç kıvırmadan söyleyeceğim, kalkışan FETÖ AK Parti’nin beslemesiydi” dedi.

Haber: Servet Gökçek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde konuşan AK Parti Milletvekili Arzu Aydın, milliyetçilik üzerinden eleştiriler yaparak, isim vermeden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı işaret etti.

“SÖZDE MİLLİYETÇİ OLMADIK”

Aydın’ın bu konuşmasına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın açıklamasında yanıt verdi. Milliyetçilik konusundaki düşüncelerini ve duruşunu aktaran Özcan, “Biz komşusunun evinde cenaze varken eğlenen zihniyetten hiç olmadık. Komşusu aç yatarken tok yatanlardan da olmadık. Hele hele özde değil sözde milliyetçi hiç olmadık.  Ben milliyetçilik anlayışımı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazdım. Bana sözde milliyetçi lafı söylenebilecek en büyük hakaret. Sözde milliyetçiler terör örgütü ile masaya oturanlardır, sözde milliyetçiler 15 Temmuz’da bu hain kalkışmayı gerçekleştirenlere yıllarca destek verenlerdir. Biz milliyetçilik anlayışımızı afyon tarlalarına, Beş Parmak Dağları’na yazmış insanlarız. Biz onları temsilen burada bulunuyoruz. Terör örgütleriyle masaya oturup pazarlık eden, kirli pazarlıklar eden zihniyetten değiliz. Terör örgütü üyeleri için sözde çadır mahkemelerini kuranlardan hiç değiliz.  Bu darbe girişimini gerçekleştiren hainlerin yıllarca devlette kadrolaşmasına sebebiyet veren, orduya polise sızmasına sebebiyet verenlerden asla değiliz” dedi.

“HER 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİNDE BİRİLERİNİ PROVOKE EDİYOR”

Milletvekili Aydın’ın her 15 Temmuz’da farklı bir provakasyon yaptığına işaret eden Başkan Özcan, “Her 15 Temmuz etkinliğinde birilerini provoke ediyor, ötekileştiriyor. Bütün Türkiye’de eş güdümlü olarak her türlü siyasal ve dünya görüşüne sahip insanlar, bu hainlere karşı bu ülkeyi korumadı mı? Orada şehit olanlar arasında İmam Hatipli gençlerimiz var, Halkevci gençlerimiz var, CHP üyeleri, AKP üyeleri MHP üyeleri vardı. Her kesimden insanlar vardı. Şunu da söylüyorum, 15 Temmuzda nutuk atanlar şunu iyi bilsinler, maalesef 15 Temmuzda canını veren şehitlerimizin şu anda kemikleri sızlıyor. Malum zihniyet, gerçek FETÖ’cülerle mücadele etmek yerine sözde FETÖ’cülerle mücadele ediyor. Hala gerçek FETÖ’cülerle bu ülke hesaplaşabilmiş değil. Öyle garip bir ülkede yaşar hale geldik ki biz artık Türkiye’nin nasıl soyulduğunu bir mafya babasından öğrenir hale geldik. Ben utanıyorum. 15 Temmuz şehitleri bugünleri hak etmedi. Maalesef 15 Temmuz’a zemin hazırlayanlar da o zihniyetin temsilcisi dün akşam konuşurken, 15 Temmuz’a zemin hazırlayan zihniyetin ürünü olduğunu da unutmuşa benziyor” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR TEHLİKELİ DİYENLER BİZİZ”

FETÖ’ye karşı zamanında uyarılarda bulunduklarını belirten Özcan, “Ekibimizdeki arkadaşların hiçbiri Fethullahcı terör örgütü ile hiçbir zaman yan yana gelmedi. Hiçbir zaman devlette onların kadrolaşmalarına izin vermedi. ‘Tam tersine bakın bunlar çok tehlikeli işler yapıyorlar, ülkenin başına bela olacak’ diyenlerdeniz biz. Sen şimdi bunları unutmuş gibi, beraber olimpiyat düzenlediğinizi unutmuş gibi, beraber yürüdük biz bu yollarda şarkılarını söylediklerini unutmuş gibi, 2010 referandumunda yetmez ama evetçilerle ki onlar da terör örgütünün unsurlarıydı, birlikte kapı kapı dolaşıp ‘evet’ diyen ortak seçim çalışması yürütenlerde bunlardı” diye konuştu.

“FETÖ AK PARTİ'NİN BESLEMESİYDİ"

AK Parti’nin FETÖ ile olan iş birliğine dikkat çeken Özcan, “Ama öyle bir noktaya geldi ki bu gafiller neredeyse 15 Temmuz hain darbe girişiminin sorumlusu olarak bizi gösterecek. Terör örgütleriyle masaya oturdular, çirkin pazarlık yaptılar, bizi PKK’lılarla yan yana olmakla suçladılar. FETÖ’cülerle yıllarca el ele yürüdüler, şimdi bizim zihniyetimizdeki insanları FETÖ’cülerle aynı kefeye koymaya çalışıyorlar. Stratejik ortağım dediği Amerika’nın beslemesi olan FETÖ, hala Amerika’da yaşıyor, hala Amerika başkanından söz ederken stratejik ortak diye bahsediliyor bu ülkede. Hain darbe girişimine, şunu da hiç kıvırmadan söyleyeceğim, kalkışan FETÖ hem Amerika’nın beslemesiydi hem de maalesef AK Parti’nin beslemesiydi” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim