Bolu Düzce Tabip Odası Yönetim KuruluSağlık-Emek Örgütlerini 8 Şubat Salı günü gerçekleştirilecek olan basın açıklamasına davet ederek vatandaşların acil dışında kuruluşlara başvurmayarak destek beklediklerini dile getirdiler.

HABER: EBRU BUKET DÖNMEZ

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekimlerin ekonomik ve özlük haklarında düzenleme içeren yasa tasarısının geri çekilmesine ve ocak ayında görüşüleceği söylenmesine karşın hâlâ görüşülmemesine karşı 26 Ocak’ta grev başlattı. 4 Şubat’a kadar süren grevin ardından, 8 Şubat’ta basın açıklaması için toplanacaklarını belirten Bolu Düzce Tabip Odası Yönetim Kurulu, tüm sağlık-emek örgütlerine çağrıda bulundu.

“DESTEKLERİ DAHA SAĞLIKLI BİR ÜLKE UMUDUNU BÜYÜTECEK”

Bolu Düzce Tabip Odası Yönetim Kurulu vatandaşların acil durumlar dışında kurumlara başvurmayarak destek olmalarını istedi. Yapılan çağrıda, “8 Şubat Salı günü G(ö)REVDEYİZ !  G(ö)revimiz toplumun ücretsiz, özel hastanelere mecbur bırakılmadığı, daha iyi bir sağlık hizmetine erişimi ve daha sağlıklı bir ülke içindir. Halkımızın acil şartlar dışında sağlık kuruluşlarına başvurmayarak bize destek olmasını bekliyoruz. Biliyoruz ki, destekleri daha sağlıklı bir ülke umudunu büyütecek. 8 Şubat Salı günü Köroğlu Devlet Hastanesi önünde, saat 12.30’da basın açıklamamız olacak. Tüm sağlık emek örgütlerini açıklamamıza davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

ÖZLÜK HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ AMACIYLA DESTEK VERDİLER

Sağlık çalışanlarının gelirlerinin ve özlük haklarının iyileştirilmesi hedefi ile ‘Beyaz Nöbet’e, Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜM-RAD-DER) ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) de destek verdi.

Editör: TE Bilisim