Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından “Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği” kapsamında, haksız ticari uygulamaların önüne geçilebilmesi amacıyla, denetimler gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde, etiket fiyatlarından alış satış fiyatlarına kadar tüketicinin korunmasına yönelik tüm ayrıntılar titizlikle incelendi. Ekipler, haksız fiyat artışı yaptığı belirlenen işletmelere idari para cezası uygulayabilecek.

HABER: Aslı Akış

Bolu Ticaret İl Müdürlüğünce,  Ticaret Bakanlığının talimatlarıyla son günlerde gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti amacıyla Haksız Fiyat Artışlarına ilişkin olarak Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği kapsamında serbest piyasa ekonomisine de zarar vermeden ulusal ve yerel marketlerde ve pazar yerlerinde denetimler gerçekleştirildi.

ALIŞ VE SATIŞ FİYATI ARASINDAKİ FARKLAR İNCELENDİ

Kentte bulunan yerel ve genel zincir marketlerde özellikle temel ana gıda ürünlerinde yapılan denetimlerde alış, satış fiyatı ve etiketler kontrol edildi. Çalışma kapsamında işletmelerdeki yağ, çay, şeker, un ve yumurta gibi temel gıda ürünlerinin alış ve satış fiyatı arasındaki farklar incelendi.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANABİLECEK

Denetimlerde haksız fiyat artışı olduğu değerlendirilen Firma ve Ürünler ile ilgili Tutanak ve Belgeler,  Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna iletilecek. Firmaların savunmalarının alınmasının ardından haksız fiyat artışında bulunduğu tespit edilenler hakkında 10 bin 911 liradan 100 bin 910 liraya, stokçuluk faaliyetinde bulunduğu belirlenenlere ise 54 bin 555 liradan 545 bin 550 liraya varan idari para cezası uygulanabilecek.

ALO 175 TÜKETİCİ HATTINA ŞİKAYETLER İLETİLEBİLİR

Bolu Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların haksız fiyat artışlarına yönelik tespit ve şikâyetlerini, ALO 175 tüketici hattına ve haksız fiyat artışı sistemi (HFA) mobil uygulaması üzerinden iletebilecekleri kaydedildi.

DENETİMLER SÜRECEK

Öte yandan, başta gıda ve temel ihtiyaç maddeleri olmak üzere piyasadaki fiyat gelişmelerin Bakanlık ve Ticaret İl Müdürlüğünce yakından takip edilip denetimlerin serbest piyasa ekonomisine zarar vermeden periyodik olarak devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim