Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Bolu Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Okul Destek Projesi Çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Koçyiğit, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hayata geçirilen “Okul Destek Projesi” kapsamında, Bolu’da 96 çocuğa destek verildiğini söyledi.

Haber: Aslı Akış

Bolu'da yaşayan dezavantajlı çocuklar adına bir farkındalık oluşturulması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli, verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanların sunulması amacıyla hayata geçirilen Okul Destek Projesi kapsamında, çocuklar için akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleniyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, bakanlık tarafından 2018 yılının Ağustos ayında uygulamaya geçilen “Okul Destek Projesi” kapsamında Bolu'da yaşayan dezavantajlı çocukların akranlarıyla eşit seviyede eğitim almaları ve aynı şartlarda sosyal yaşantılarını sürdürmeleri için gerekli desteğin sağlandığını kaydetti.

ÇOCUKLAR SPORA YÖNLENDİRİLDİ

Bolu'da 74 çocuk ile hayata geçen bu projede, dezavantajlı çocukların tamamına eğitim materyali desteği sağlandığını anlatan Koçyiğit; “2018 yılında 74 çocuk ile hayata geçen bu projede 2020 yılı itibariyle 96 çocuğa ulaştı. Dezavantajlı çocukların tamamına eğitim materyali desteği sağlanmış olup, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile yapılan Eğitim ve İşbirliği Protokolü kapsamında projede yer alan çocuklardan yüzme bilmeyen 20 çocuk yüzme kursuna gönderilerek yüzme öğrenmeleri sağlanmıştır. Ayrıca yine proje kapsamında bulunan dezavantajlı çocuklar için Kapadokya bölgesine, Konya, Antalya ve İstanbul illerine tarihi ve kültürel geziler düzenlenmiştir.

ÜCRETSİZ EĞİTİM DESTEĞİ

2019-2020 eğitim öğretim yılı 1. Dönemi için ilimizde eğitim öğretim faaliyetine devam eden bir İngilizce kursu ile ortak bir çalışma düzenlenmiştir. Okul Destek Projesi kapsamında yer alan ve 8. Sınıfa devam eden 10 öğrenciye liseye hazırlık sınavları kapsamında 1 yıl süreyle ücretsiz İngilizce kursu açılmıştır. Proje kapsamında yer alan 2 öğrenci ücretsiz olarak çocuk kulübüne yerleştirilmiştir. Yine yüzme bilmeyen 10 öğrencinin yüzme kursu kaydı yaptırılmış ve antrenmanları başlamıştır.

YETENEKLERİNE GÖRE KURS ALDILAR

Projemizde yer alan, sanata yeteneği olup kendini geliştirmek isteyen çocuklarımız için resim kursu açılmıştır. Ayrıca yine proje kapsamında yer alan, İngilizce kursuna bir dönem boyunca devam eden ve akademik başarılarında yükseliş sağlayan çocuklarımız ilimizde yer alan Kartalkaya Kayak Merkezine götürülerek profesyonel kayak hocaları eşliğinde kayak sporu ile tanıştırılmış olup ilk defa bu sporu deneyimlemişlerdir.

Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü her alanda çocukları desteklemeye devam etmekte olup yapılan çalışmalar neticesinde çocukların hedeflerine ulaşma yolunda önlerindeki engelleri kaldırmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim