Batı Karadeniz'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketindeki afetzedelere ulaştırılmak üzere, Bolu'da “Ben de varım” adlı kampanya ile toplanan yardımlar, Civril’de bulunan AFAD depolarının önünden Kastamonu'ya uğurlandı. Vali Ümit, “Devletimiz, milletimiz el ele. Belli miktarların üzerinde yardım yapan tüm yardımseverlerimize, Bolulu vatandaşlarımıza katkıları sebebiyle teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Ebru Buket Dönmez

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Depolarının bulunduğu alanda toplanan yardımların yüklendiği TIR’ı Kastamonu’ya uğurlamak üzere program düzenlendi.

Programa Bolu Valisi Ahmet Ümit, Vali Yardımcısı Vekili Nurhalil Özçelik, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Kürşat Bozkurt, daire müdürleri, Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan ve AFAD Gönüllüleri katıldı.

Ülkemizde meydana gelen yangın ve sel afetleri sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda diğer illerle eş zamanlı olarak Bolu Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde Bolu’da da başlatılan kampanyada toplanan aynî yardımlar afetzedelere gönderildi.

 “ÇOK ÖNEMLİ AFETLER YAŞADIK”

Yardım malzemelerinin uğurlanırken bir konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, afetlerden zarar görenlere de geçmiş olsun dileklerini ileterek; “Hem Akdeniz’de yangın hem Karadeniz’de son günlerde çok önemli afetler yaşadık. Allah beterinden saklasın. Maalesef birçok vatandaşımız sel felaketinden etkilendi. 70’in üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Bu vesileyle afetlerde kaybetmiş olduğumuz vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.

“DEVLETİMİZ, MİLLETİMİZ EL ELE”

Vali Ümit, karşılıklı yardımlaşma ve dayanışmayı en üst seviyede tutmasını vurgulayarak; “Baştan beri Devletimiz, milletimiz el ele. Hem yangın hem sel afetinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bakanlarımız yerel ve merkezi yönetimler herkes aynı konu üzerinde mücadeleyi sürdürdük. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bu haftanın başından beri ülkemiz genelinde yardım kampanyası başlatıldı. Hangi şartlarda neler istendiğini bizlerde paylaştık. Burada ihtiyaç hissedilen malzemenin zamanında temin edilmesidir esas olan. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda. Salı ve Çarşamba günü ilimiz genelinde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde önemli sayılabilecek yardım toparladık. Bir yardım tırımız hazır. Diğer malzemelerimizde hazır ama istenildiği şekilde istiflenip paketlenip gönderilmesi gerektiği için ambalajlama çalışmaları devam ediyor. Aynı zamanda kampanyada devam edecek. Nakdi yardım kampanyamızda devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“SELİN MEYDAN GETİRDİĞİ YARALAR HIZLA SARILIYOR”

Batı Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlar için hazırlanan gıda paketlerine ilişkin bilgiler de veren Vali Ümit; “Hakikaten çalışan arkadaşlarımız ve vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi yardımsever özelliklerini en üst seviyede göstererek iki gün içerisinde 708 adet gıda paketi,  87 hijyen paketi, 1,5 ton üzerinde içme suyu, giyim, kuşam ve ayakkabı, un ve benzeri tüm ihtiyaç olabilecek her şey ile ilgili çalışmalar yapıldı. İhtiyaç duyulan liste sınırlı olarak sayılaraktan verildi fakat istenildiği takdirde malzemeleri arttıracağız. Önemli bir çalışma olduğun düşünüyorum. Allah tekrarından muhafaza eylesin. Güzel mücadele edildi. Sonunda yangınların önüne geçildi.  Selin meydan getirdiği yaralar hızla sarılıyor” şeklinde konuştu.

VALİ ÜMİT, YARDIMSEVERELERE TEŞEKKÜR ETTİ

İlimizde belli bir miktarın üzerinden yardım yapan yardımseverlerimize işaret eden vali Ümit; “Bolu Tic. ve San.Odasına, Yeniçağa Tic.Odasına, Akpiliç, Yıltaş, Beypiliç, Er Piliç firmalarımıza, Gülen Un Fabrikasına, İşadamlarımız; Cemil Akay’a, Hakkı Fidan’a ve Bolulu hemşehrilerime ve  Kızılay çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Buraya koyduğumuz her bir yardım çok önemli. Bu saymış olduğumuz kurumlarımız 10 bin TL’nin üzerinde yardımcı oldular ve olacaklarını söylediler.” dedi.

“AFETZEDE KARDEŞLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

İhtiyaç duyulduğunda afetzedelerin her zaman yanlarında olunacağının altını çizen Vali Ümit; “İhtiyaç oldukça Bolulular olarak her zaman olduğu gibi afetzede vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin, dostlarımızın yanlarında olduğumuzu tekrarlamak istiyoruz. Geçmiş olsun. Bu hizmetleri yapan Vali yardımcımız, AFAD ve KIZILAY yetkililerimiz ve gönüllülerimize emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

AYNİ YARDIMLAR KASTAMONU’YA UĞURLANDI

Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından yapılan duanın ardından yardım malzemelerini taşıyan TIR Kastamonu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Editör: TE Bilisim