Küçük hanım efendiler, Küçük beyefendiler… Ulusumuzun en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımız.

Haber: ASLI AKIŞ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bundan tam 101 yıl önce “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” diyerek kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş kahramanlıklar destanının yazılmasına öncülük etti.

Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk Halkının egemenliğinin ilân edildiği tarih olan 23 Nisan’ı büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak siz çocuklara armağan etti.

Biliyoruz ki eski telaşlarınızı;

Kırmızı rugan pabuçlarınızı, güzel, cicili bicili elbisenizi O gün giymek için sabırsızlıkla beklediğinizi biliyoruz.

Biliyoruz, bembeyaz gömleğinizin üzerine takacağınız kravatı ararken ki telaşınızı.

Biliyoruz, giyeceğiniz halk oyunları kıyafetini ve renkli renkli, ront elbisenizi nasıl heyecanla başucunuza koyduğunuzu ve nasıl ya unutursam şiirimi, ya unutursam dansımı, ne yapacağım, ya olmazsa heyecanı ile uykunuzun kaçtığını, kalbinizin pır pır attığını…

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu sene de evlerimizde kutlayacağız. Okullarımız çocuk neşesinin yankılarından mahrum kalıp, kutlamalar yapılamasa da içimizdeki coşku katlanarak artıyor, evlerimizden ve dijital dünyadan birbirinden farklı ve birbirinden güzel kutlamalar yapacağız.

Ellerimizde bayraklarla çıkıp sokakları, caddeleri dolduramayacağımız için biraz buruk olsak da bu durum Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yılını kutlamanın coşkusunu eksiltemeyecek!

Siz çocuklara armağan edilen tek ve evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, sizlere olan güveninin ifadesidir. Çünkü sizler insanlığın ortak umudu, geleceğimizin en önemli hazinesidir.

Haydi Sevgili Çocuklar…

Evlerimizde kalarak kutlayacağımız Atamızın en güzel armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla yaşayalım. Atam Rahat uyu... Emanetin bize, biz Türk Çocuklarına.

Hangi ülkenin böylesine güzel, bir günde yaşadığı çifte bir bayramı var ki?

Bayramımız hepimize kutlu olsun!

Editör: TE Bilisim