CHP İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, İl Genel Meclisi Ekim toplantıların ikinci gününde, Eğitim Kültür ve Sosyal İşler komisyon çalışmalarını işaret ederek, daha önce Mengen’e dair verdikleri ‘Yunus Emre’nin mezarının araştırılması, yaşlı bakım evi kazandırılması ve aşçılık okulu’ önergelerin kabul edilmediğini söyledi.

Haber: Aslı Akış

Beşli, 2021 yılı Haziran ayı toplantılarında, Bolu’nun Mengen ilçesine bağlı Hayranlar köyü Yunuslar Mahallesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yunus Emre’nin hocalarından Yunusiye’ye ait olduğu tescillenen mezarın yanındaki kabrin Yunus Emre’ye ait olduğuna dair bulgulara ulaşıldığını gündeme getirerek bu konunun araştırılmasını istemişti.

2021 yılı Nisan ayında Bolu’nun Mengen ilçesine Yaşlı bakımevi kazandırılması için Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyeleri tarafından Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler komisyonuna önerge sunuldu. Yapılan incelemeler ve çalışmaların ardından komisyon olarak Haziran ayı il genel meclisi toplantılarının üçüncü gününde meclise bilgi verildi. Belediyenin yer tahsisinin yapmasının akabinde Mengen ilçesine Yaşlı Bakım evi kazandırılacağı ifade edildi.

Bakıma muhtaç vatandaşları ağırlamak, korumak, tedavi etmek ve yaşlılık dönemlerini mutlu geçirmelerini sağlamak amacıyla Bolu’nun Mengen İlçesine, Yaşlı Bakım evi kazandırılacak. CHP İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, projenin hayata geçirilmesi için her türlü katkıyı vereceklerini belirtmişti.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayı İGM toplantılarında CHP İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, 1996 yılında temeli atılan bir otel ile ilgili önerge vererek, Mengen’de okuyan öğrencilerin mutfakta çalışmak adına sıkıntılar yaşadığına dikkat çekmişti.

“KOMİSYON ÇALIŞMALARININ ÇOĞUNDAN SONUÇ ALAMADIK”

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, ekim toplantılarında meclis üyelerine seslenerek; Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunun çalışmalarının pek çoğundan sonuç alınamadığına işaret etti. Beşli, 3,5 yıl önce Yunus Emre’nin mezarının Mengen’de olduğuna dair verdikleri önergeyi hatırlattı.

Beşli, Mengen’de bin 500 kişilik aşçılık okulunda okuyan öğrenciler olduğunu belirterek, 30 seneyi aşkın süre önce Mengen’de temeli atılmış atıl vaziyette duran bir otel projesinin yeniden hayata geçirilmesine dair sundukları önergeden bahsetti. Komisyonun olumlu sonuçlarını da aktaran Beşli, sonuç elde edilmediğine vurgu yaptı.

“BAKIMA MUHTAÇ 48 YAŞLIMIZ VAR”

Mengen’de yaşlı nüfusun fazlalığını ifade ederek verdikleri bir başka önergeyi de anımsatan Beşli,  Mengen’in yaşlı bakım evine ihtiyacını dile getirdi. Beşli; “Bolu’da şu anda huzur evinde kalmayı bekleyen, bakıma muhtaç 48 yaşlımız var.” dedi.

Editör: TE Bilisim