“MİLLETVEKİLLERİMİZ KENDİ SEÇMENİNİ CEZALANDIRIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Üyeleri, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’nün ‘Mengen, Kıbrıscık, Mudurnu ve Göynük’ dışındaki ilçelere ödenek aktarılması paylaşımlarına tepki gösterdi.

CHP İl Genel Meclis Üyesi Eyüp Beşli,  Milletvekillerinin yapmış olduğu bu uygulamanın ek ödenek aktarılmayan diğer ilçeleri cezalandırmak olduğunu vurguladı ve uygulamanın yanlış olduğunu geriye kalan dört ilçenin dışlanmaması gerektiğini söyledi.

CHP İl Genel Meclis Üyesi Alaaddin Karadoğan ise Gerede, Yeniçağa, Dörtdivan, Seben, Karacasu ilçelerine kaynak aktarıldığını belirterek, “Kıbrıscık’a tek kuruş gitmemiştir” dedi.

CHP İl Genel Meclis Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, Bolu’nun bir bütün olduğunu ve ötelenen diğer ilçelere de ek kaynakların aktarılması gerektiğinin altını çizdi.

 Haber: ASLI AKIŞ

Geçtiğimiz haftalarda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşen AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Gerede, Seben, Yeniçağa, Dörtdivan, Karacasu ilçeleri ve Taşkesti Beldesi’ne ek ödenek aktarıldığını duyurdular. O sosyal medya paylaşımları sonrasında Mengen, Kıbrıscık, Mudurnu ve Göynük ilçelerine ek ödenek aktarılmamasına CHP İl Genel Meclisi Üyelerinden eleştiri geldi.

 “MİLLETVEKİLLERİMİZİN PAYLAŞIMLARINDA 4 TANE İLÇENİN İSMİ YOK”

CHP İl Genel Meclis Üyesi Eyüp Beşli, AK Parti Bolu Milletvekillerinin sosyal medya paylaşımlarına ilişkin eleştiride bulundu. Beşli; “Bizler burada, İl Genel Meclis Üyesi olarak görev yapıyoruz. Bolu’ya yapılan her şeyden hepimiz mutluluk duyarız. Son dönemlerde Bolu milletvekillerimizin Bolu’ya çıkarmış oldukları paradan dolayı teşekkür ederiz. Yalnız,. Bunlar; Mengen, Kıbrıscık, Mudurnu ve Göynük. Bu 4 ilçemizin diğerlerinden bir farkı var. Bu farkı ben söylemeyim, siz anladınız. Milletvekillerimiz, ‘diğer ilçelerden talep gelmedi’ diye bir açıklamada bulunabilir. Hayır, biz Mengen olarak İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla beraber Yedigöller yolu ile ilgili defalarca müracaat ettik. Bu konu ile ilgili hala ödenek aktarılmadı. Biz, kendi bütçemizle yapmaya çalışıyoruz. Bu da bize çok büyük külfet oluyor. Ayrıca bizim bir vidanjörümüz var. Bu vidanjör, ayın 30 gününün 25’ini burada, tamirhanede geçiriyor. Kalan 5 günde de yarım yamalak hizmet alabilirsek alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 “MİLLETVEKİLLERİMİZ BU UYGULAMAYLA KENDİ SEÇMENİNİ CEZALANDIRIYOR”

Beşli, konuyla ilgili olarak milletvekillerinden açıklama beklediklerini dile getirerek; “Konu gündeme geldikten sonra Milletvekili Seçimi sonuçlarına baktım. Milletvekillerimiz, son 4 seçimden bu yana bu 4 ilçeden en yüksek oyu alarak seçilmişler. Dolayısıyla milletvekillerimiz, bu uygulamayla kendi seçmenini cezalandırıyor. Biz, bu uygulamanın yanlış olduğunu, bu ilçelerin dışlanmaması gerektiğini, bu ilçelerin de Bolu’nun ilçesi olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Acaba bizim haberimiz olmadan Mengen’i Zonguldak’a, Kıbrıscık’ı Ankara’ya, Göynük’ü Sakarya’ya Mudurnu’yu Düzce’ye mi bağlıyorlar? Mengen’i Zonguldak’a bağlamak gibi bir düşünceleri varsa, Mengenliler olarak biz, bu uygulamaya destek vermeye hazırız. Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesi konusunda, Mengenliler olarak milletvekillerimizden bir açıklama bekliyoruz” dedi.

 “KIBRISCIK’A TEK KURUŞ GİTMEMİŞTİR”

CHP İl Genel Meclis Üyesi Alaaddin Karadoğan, Kıbrıscık ilçesie kaynak aktarılmadığını ifade ederek bu cezayı hak etmediklerini söyledi. Karadoğan; “Kıbrıscık da cezalandırılmıştır. Zaten 1958’te ilçe olan Kıbrıscık, merkez nüfusla birlikte sayı 3 bin 200’dür. Dışarıda yaşayan Kıbrıscıklı sayısı ise 115 bindir. Köroğlu diyarının insanlarına bu pozitif ayrımcılıkla ne elde edilecek? Zaten 3 bin 200 nüfus yatırım gitmeyerek, kaynaklar aktarılmayarak cezalandırılıyor. Bu cezayı Kıbrıscık hak etmiyor. İki milletvekilimiz Gerede, Yeniçağa, Dörtdivan, Seben, Karacasu buralara müthiş derecede kaynak aktarmışlardır. Kıbrıscık’a tek kuruş gitmemiştir. 2019 bütçesinden Kıbrıscık YİBO için 1 milyon para ayrılmıştır. Para 3 ay önce çıkmasına rağmen okullar 15 gün sonra açılacak. İhale gerçekleşmemiştir. Kıbrıscık bu cezayı hak etmiyor. Lütfen bu konularda meclis duyarlı olsun. Siz arkadaşlarım katkı verin. Orada kalan mevcut nüfusu yaşatmak adına sizlerden destek bekliyorum. 3 bin 200 kişilik nüfus göçe mi zorlarsın? Gerçekten mağdur durumdayız. Devletin kaynakları hepimizedir. Bu adaletsiz tavırdan son derece rahatsızız. Bunun düzeltilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 “EN FAZLA OY ALDIĞINIZ YERE NEDEN BÖYLE BİR CEZA VERDİNİZ?”

CHP İl Genel Meclis Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, Milletvekillerine seslenerek yatırımlar konusunda yanlış bir uygulama olduğuna dikkat çekti. Beykoz; “Yapılan uygulama, insanları inciten bir uygulama olmuştur. Bu uygulamanın en kısa zamanda düzeltileceğini inanıyorum. Fakat Mudurnulu ve Göynüklü arkadaşlarımızın konuşamayacaklarını düşündüğüm için onların adına kendimi ilgili olarak görerek söz aldım. Mudurnu, Kıbrıscık ve Mengen’i kaybettiniz, buralara belki yatırım gelmeyebilir ama Göynük’ü neden cezalandırdınız? En fazla oy aldığınız yere neden böyle bir ceza verdiniz? Buna bir anlam veremiyorum. Bolu, bir bütün olarak hepimizin. Bolu’ya gelecek bir tek çakıl taşı, hepimizi onurlandırır ve sevindirir. Böyle bir ayrımcılığın ne akla ne de ahlaka uygun olmadığını düşünüyorum. Sayın başkan, sizden ricam; gerekirse bir komisyon kurun, çok ciddi yatırımların yapıldığı Mudurnu ve Göynük ile beraber ötelenen ilçelerimize de ek kaynakların aktarılmasına destek olalım” ifadelerini kullandı.

 “GEREKLİ YARDIMLARIN YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Beykoz, Ak Parti İl Genel Meclisi üyelerinden rica bulunarak milletvekilleri ile görüşülmesini ve gerekli yardımların yapılmasını talep etti. Beykoz; “Yedigöller yolu, yılan hikâyesine dönmeden, Mengen’i uçurabilecek bir yol olmasına rağmen buraya para aktarılmamasının doğru olmadığını düşünüyorum. Yeterli kaynaklarımız olsa, bu konuşmaların yapılmayacağını hepimizi biliyoruz. Bu anlamda sizden ve AK Partili arkadaşlarımızdan ricam; lütfen milletvekilimiz ile görüşülerek buraların en kısa zamanda, siyasi polemiklere neden olmaması adına, gerekli yardımların yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

 “VEKİLLERİMİZİN HİÇBİR İLÇENİN TALEBİNİ GERİ GÖNDERMEK GİBİ BİR NİYETLERİ YOK”

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mazhar Bozoğlu, Milletvekillerinin her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek; “Vekiller bizim vekillerimiz. Vekiller Bolu’nun vekilleri. Doğrudur, geçen belediyeler geçen Ankara’da bir görüşme yapmışlardır, talepte bulunmuşlardır. Ben inanıyorum ki, bizim vekillerimiz hiçbir ilçenin talebini geri göndermek gibi bir niyetleri yok. Her konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ama bahsi geçen arkadaşlar kendileri gidip Ankara’da taleplerini iletmişler mi? Bire bir görüşmüşler mi? Gittiklerinde kabul mü etmemişler? Bazı belediyeler toplaşmış taleplerini iletmişler. Yardımcı olmuşlar. Diğer arkadaşlar da Ankara’da herkese kapıları açık. Gitsinler onlara da yardımcı olacaklardır. Çünkü iki vekil de Bolu’nun tümünün vekilidir” diye konuştu.

 “YAPILMAMIŞ OLMASI, YAPILMAYACAK ANLAMINA GELMEZ”

Son olarak İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer; “Bundan sonra ilgilenecekler. Yapılmamış olması, yapılmayacak anlamına da gelmez. Çalışmalar devam ediyor.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim