Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Örgütü Köroğlu TV ziyaret etti.

Haber: Aslı Akış

Ziyarette; CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP Bolu Milletvekili adayları Özer Özcan, Cahit Çıngı ve çok sayıda partili katıldı.

CHP Bolu Milletvekili adayları, Köroğlu TV Genel Yayın Yönetmeni Ercan Gülen ile yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesinde seçim çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Samimi bir ortamdan geçen ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili adayları Türkiye’nin bir değişim istediğini belirttiler.

“KÖROĞLU TV BOLU’NUN BİR MARKASI”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Köroğlu TV’nin Bolu’nun bir markası olduğunu söyledi. Özcan; “Milletvekili adaylarımız ile birlikte merkez ilçe başkanımızın başkanlığında burayı ziyaret etme imkanı bulduk. Köroğlu TV benim açımdan son derece önemli Bolu’nun bir markası ama bizim de siyasette bir yere gelmemize halkın bizi yakından tanımasına vesile olan belki bunda en büyük pay sahibi olan televizyon kanalı benim duygusal anlamda bir bağım, minnettarlığım var. Sayın Ercan Gülen’i yeni bir dönem öncesinde ziyaret etme şansı bulduk. Budan dolayı da mutluluk duyuyorum. Köroğlu TV her türlü zorluğa rağmen yayın hayatını ilkeli bir şekilde sürdürüyor. Muhalefette siyaset yapmamıza rağmen Köroğlu TV hiçbir zaman bize zorluk çıkartmadı, bizi çıkarttı gibi bir serzenişe bulunamayız arkadaşlarımız da vatandaşımız da bilsin. Gerçekten doğru düzgün bir yayın politikası vardı her zaman. Bundan sonra da böyle devam edeceğinden hiç kuşkum yok”  değerlendirmesinde bulundu.

“3 ATATÜRKÇÜ, LAİK, SOSYAL DEMOKRAT BOLU’YU TEMSİL EDECEĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Tanju Özcan toplumun bir değişime hazırlandığını belirterek; “Bu seçim döneminde fark görüyorum. Toplum bir değişime hazırlanıyor. Öyle görünüyor ki 25 Haziran’dan itibaren ve ya en geç 8 Temmuz’dan itibaren farklı bir Türkiye olacak. Sayın Recep Tayyip Erdoğan 16 yıl boyunca bu ülkeyi tek başına yönetti, yoruldu. Kendi tabiriyle belediye başkanlarının artık bırakmasını istemişti metal yorgunluğu var diye. Milet de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a metal yorgunluğu teşhisini koymak üzere. Bizim aldığımız izlenim bu. Bolu özeline gelince de 2 milletvekili çıkartacağımızı görüyoruz bunu 3 yapmaya Sayın Cahit Çıngıyı da taşımaya çalışıyoruz. Ama AK Partinin sırlamasına bakınca da yine 3 Atatürkçü, 3 Laik, 3 Sosyal Demokrat milletvekilinin Bolu’yu temsil edeceğini memnuniyetle görüyoruz. O anlamda Arzu hanımı da kendimizden ayrı tutmuyoruz” şeklinde konuştu.

“BASIN ÖNEMLİ BİR GÜÇ”

CHP Bolu Milletvekili 2. sıra adayı Özer Özcan, Basının iletişimin en güçlü sosyal araçlarından biri olduğunu dile getirerek; “Basının önemli bir güç olduğunu söylemiştim. Çünkü iletişim çağımızın en güçlü sosyal araçlarından birisi. Bilgiler, fikirler beyinden beyine dolaştığı sürece çeşitleniyor, farklılaşıyor, güzelleşiyor ve daha doğruyu, iyiyi bulmuş oluyoruz. Yazlı ve görsel basının bun katkısı çok büyük. Bolu’da da benim şikayet edebileceğim boyutta değil, iyi çalışma yapan basın gurubu var. Bizde bu seçimlerde ondan yararlanacağız. Görüşlerimi söyleyeceğiz, tenkitlerine devamlı açık olacağız. Biz biliriz ki; basın olumlu tenkitler yaptığı zaman sistemlerin düzelmesi yönünde fayda sağlarlar. Ben Bolu’ya Ankara’daki bir bürokratik yaşamdan sonra geldim. Tabi ki Bolu etkinlikleri ile uğraştım. Ercan Bey ile beraber Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfında beraber yönetim kurulundayız. 3 yıl sür ile de Ankara’da Ankara şubesi başkanlığını yaptım” açıklamasını yaptı.

“EN ÇOK ÖZLEDİĞİM ŞEY HUZUR, BARIŞ, KALKINMIŞ BİR TÜRKİYE”

24 Haziran seçimlerinin Bolu ve ülkeye huzur getirmesi temennisinde bulunan Özcan; “Gerçekten politikaya inmek bir milletvekili olmak arzusundan öte Türkiye de çok gözü kara, keskin rahatsız edici, kin dolu bir siyaseti; sevgi, huzur, mutluluk dolu bir hale çevirebilmek amacımız vardır. Çağdaş, demokratik, laik Türkiye cumhuriyetini totaliter bir bakış açısından kurtarmak arzumuz vardır. Biz genç Cumhuriyetin savunucularıyız ve onla birlikte devam edeceğiz. Bir haftalık ziyaretlerimden gördüğüm olay şudur ki; Tanju Bey’i gerçekten yaptığı milletvekilliği performansı dolayısıyla herkes seviyor ve takdir ediyor. Benimle beraber yola çıkan Cahit Çıngı arkadaşımız teknik nitelikleri, beyefendi özellikleri ve üretken vasfıyla takdir toplamış biri. Bende burada çok bulunamama rağmen Bolu ile ilgili olarak halkta karşılığımın olduğunu biliyorum. Seçimler de bunu gösterecek. Bu faaliyetlerimizin Bolumuza, ülkemize yarar getirmesini diliyorum. En çok özlediğim şey huzur, barış, kalkınmış bir Türkiye. Artık bu ülkeyi güler yüzlü insanlar yönetsinler” şeklinde konuştu.

“YASAMA, YÜRÜTME, YARGI’DAN SONRA EN ÖNEMLİSİ YAZILI VE GÖRSEL MEDYADIR”

CHP Bolu Milletvekili 3. sıra adayı Cahit Çıngı, yazılı ve görsel basının önemine vurgu yaparak; “Köroğlu yazılı ve görsel medyası ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ercan Bey çok eskiden beri Bolu’da faaliyet gösteren, çizgisine güvenilen bir medya oluşturdu. Tanju Bey’in de bahsettiği gibi bizim onun yayınları, haberleri ile ilgili herhangi bir endişemiz olmadı. Ama ne yazık ki Türkiye de aynı oranda basını göremiyoruz. Birçok kanal yandaş haline gelmiş, birçok basın kurumu tek elde neredeyse toplanmış. Hâlbuki demokrasinin en önemli unsurlarında ki; 4’üncü unsuru diye anılır Yasama, Yürütme, Yargı’dan sonra en önemlisi yazılı ve görsel medyadır. Yazılı ve görsel medya özgür ve bağımsız olmadığı zaman o ülkede bir demokrasiden söz etmek doğru değil” dedi.

“24 HAZİRAN DA BAŞARACAĞIZ”

Çıngı 24 Haziran’da başaracaklarını ifade ederek; “Bizim hedefimiz 24 Haziran da arkadaşlarımın da bahsettiği gibi huzurlu, gülen herkesin mutluluk içinde tam anlamıyla görevini yapmanın huzurunu taşıdığı bir ülkeye taşıma istiyoruz. Toplumumuz çok gerildi. Hepimiz ister istemez kutuplaştık. Benden ve ötekilerden denen bir mantık hakim Türkiye’de. Biz bunu istemiyoruz. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce rozetini çıkartarak Türk bayrağını takarak 81 milyonu kucaklamaya talip oldu. Bizde 81 milyonun iktidarı olacak onların ihtiyaçlarına cevap verecek bir hükümet kurmayı arzu ediyoruz. Bu sebeple çalışıyoruz. İlçeleri dolaştık oradan aldığımız destekler de bize moral verici, bizi teşvik edici. Arkadaşlarımızın hepsi de o heyecanı ve yansımayı görüyor. Biz 24 Haziran da başaracağız diyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim