Bolu Belediye Meclisinin Mart Ayı 2’nci oturumunda yıkılması söz konusu olan Gazipaşa İlkokulu’nun, Engelsiz Park’ın olduğu alanda yeniden inşa edilmesi planlandığı öğrenildi.

 Haber: Oğuzhan Eke

Gazipaşa İlkokulu için yeni plan Bolu Belediye Meclisi Mart Ayı 2’nci oturumunda paylaşıldı. İmar Komisyonu’ndan gelen gündem maddesi olarak görüşülen konuyla ilgili konuşan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin, “Burada biz bir plan tadilatı düşünmüştük daha öncesinde. Yaklaşık 3 bin metrekare olan alanı ilkokul alanı olarak düzenlemiştik. Ama daha sorasında farklı bir plan yaptık” dedi.

“AĞAÇLIK BİR OKUL BAHÇESİ OLSUN”

Yeni plana ilişkin detaylı bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise okulun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından istenilen 5 dönüm araziyi de karşılayacağını belirterek, “Milli Eğitim 5 dönüm olsun’ diyor. Asuman Hanım’ın önerisi de şu, buraya yapılması planlanan kültür merkezi, yani okulu doğu tarafından batı tarafına kaydıralım. Şu an Engelsiz Park’ın olduğu yerde ağaçlık bir okul bahçesi olsun. Hem de bizim kültür merkezimiz de 3 cepheden görülebilecek şekilde olsun. 5 dönüm şartını da sağlayabiliyoruz. Hesaplamış, tabi Vali Bey ile bir ön görüşme yapacaklar. Eğer Milli Eğitim buna sıcak bakarsa hem istedikleri metrekareyi sağlıyor” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN RANT ALANI OLARAK DÜŞÜNMEDİK”

Bölgeyi hiçbir zaman rant alanı olarak görmediklerini belirten Özcan, “İşte biz çözümden yanayız. Biz burayı hiçbir zaman rant alanı olarak düşünmedik. Hani 3 emsal; ticaret, konut verilmiş ama bizim dönemimizde değil. Eski belediye yönetiminin farklı bir düşüncesi olabilir. Biz hiçbir zaman ticari alan olarak düşünmedik. ‘Kültür merkezini buraya yapalım’ derken, ticari düşündüğün bir yere kültür merkezi yapar mısın? Yapıcı olmaya çalışıyoruz. Şimdi yine o ağaçlar korunacak ama okul bahçesi içerisinde kalacak. Yeşil bir bahçe olacak” ifadelerini kullandı.

VALİYE SUNULACAK

Konu komisyon üyelerinin gerçekleştirileceği görüşmeler ve konunun Bolu Valisi Ahmet Ümit’e aktarılmasının ardından yeniden ele alınacak. Çalışmada hızlı bir ilerleme sağlanırsa Bolu Belediye Meclisinin olağanüstü toplanabilir.

Editör: TE Bilisim