İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer 2020 yılını değerlendirerek kurum olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yüceer; “Covid-19 salgını ya da başka bir bahane ile yetki ve sorumluluklarımızdan kaçmadık. Tüm hizmetlerimiz ve işlerimiz % 95 seviyesinde tamamlandı. Her şeye rağmen başarılı bir yıl olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Haber: Aslı AKIŞ

Geçtiğimiz yıl başarılı bir çalışma sezonunu geride bıraktıklarını ve 2021 yılına daha iyi hazırlandıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Kasım ayında 2021 yılı bütçesini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yüceer, 2021 yılının 2020 yılından daha başarılı daha verimli bir yıl olması temennisinde bulundu.

“YETKİ VE SORUMLULUKLARIMIZDAN KAÇMADIK”

Mart ayından bu yana ülkemizde de görülen koronavirüs salgını sürecinde İl Genel Meclisinin çalışmalarına ve toplantılarına devam ettiğini aktaran İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer; “2020 yılı  pandemi olayından dolayı olağanüstü bir yıl oldu. Hiç hesap etmediğimiz, öngörmediğimiz, düşünmediğimiz bir sıkıntılı süreç yaşadık. İnsanın en önemli şeyi sağlığı, can güvenliği sonrası mal güvenliği. 2020 yılı içerisinde bu covid-19’dan dolayı hepimiz maskeliyiz. Bizi de Mart’tan itibaren toplumun tüm kesimlerini etkileyen bir olay. İl Özel İdaresi olarak biz de etkilendik. Ancak İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi gurubu olarak asla bir covid olayına sığınarak ya da bir bahane olarak yetki ve sorumluluklarımızdan kaçmadık. Meclis olarak düzenli toplantılarımızı yaptık. Sadece Nisan ayında Bakanlığımızın genelgesine göre genel bir toplantı yapamadık. Valimizin oluruyla bir defa olağanüstü toplantı yaptık. Bir yıl içinde 1 ay toplantı yapmama zorunluluğu vardır. Bunu da Mayıs ayını izin ayı olarak gerçekleştirerek diğer aylarımızda düzenli olarak toplantılarımızı gerçekleştirdik. Bu anlamda ben tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 23 İl Genel Meclisi arkadaşımla beraber toplantılarımızı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“HİZMETLERİMİZ İŞLERİMİZ %95 SEVİYESİNDE TAMAMLANDI”

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, İl Özel İdaresi olarak hiçbir hizmetin aksamadığının altını çizerek 2021 yılı bütçesini gerçekleştiklerini hatırlattı. Yüceer; “Yetki ve sorumluluğumuz çerçevesinde İl Özel İdaresinin işi ve işleyişi ile ilgili tüm kararları aldık. Bu konuda asla eksikliğe sebep olacak şekilde müsaade etmedik. İl Özel İdaresi olarak da alınan kararlar çerçevesinde başka bahanelere sığınarak işler aksamadı. Ekiplerimiz düzenli olarak işlerini gerçekleştirdiler. 2020 yılı içerisinde KÖYDES ödeneklerimiz dahil olmak üzere İl Özel İdaresi ödeneklerimizle birlikte alınmış ödenekleri gerçekleştirmiş tüm hizmetlerimiz işlerimiz %95 seviyesinde tamamlandı. Her şeye rağmen İl Özel İdaresi olarak, İl Genel Meclisi olarak başarılı bir yıl olduğunu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“2021 YILI BÜTÇESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

“2021 yılında da en büyük beklentimiz hep birlikte insanlık olarak Covid-19 salgınından kurtulmamızı temenni ediyorum” diyen Yüceer, “2021 yılı ile alakalı da biz İl Genel Meclisi grubu olarak Kasım ayında 2021 yılı bütçesini gerçekleştirdik, onayladık, kabul ettik. Bu oluşturulan bütçe çerçevesinde çalışmalarımız Ocak ayının 4’ü itibariyle ilk mesaimizi gerçekleştirdik. Ekiplerimiz hazır. 2020 yılından daha başarılı daha verimli bir yıl olmasını da temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“KÖYDES ÖDENEKLERİ BELLİ OLMADI”

2021 yılında KÖYDES ödeneklerinin belirlenmesinin ardından 9 ilçe için belirlenen çalışmaların hız kazanacağına işaret eden Yaşar Yüceer; “KÖYDES ödeneklerimiz belli olmadı. Belli olmadığı içinde şu kadar iş yapacağız, bu kadar yol yapacağız demek istemiyorum. Çünkü KÖYDES ödeneklerimiz tamamen bizim meclisin yetkisi dışında Bakanlık tarafından gelirlerin durumuna göre belirlenmiş kriterler çerçevesinde illere gönderilen bir ödenektir. Belli olduktan sonra da zaten biz hemen hızlıca hazırız. 2021 yılında yapmamız gereken yollarımız, kanallarımız, içme suyu şebekeleri noktasında altyapımız listelerimizde 9 ilçemizin hepsinde hazır. Ödenekler belli olduktan sonra da hızlıca bunları programlaştırıp Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından hızlıca süreç yönetilir” dedi.

windows 10 home satın al

Editör: TE Bilisim