Bolu'da kurduğu vakıf aracılığıyla 1994'ten bu yana kentin her köşesine toplam değeri 500 milyon liradan fazla olan hastane, kreş, üniversite, cami, okul ve huzur evleri olmak üzere onlarca eser kazandıran İzzet Baysal adına düzenlenen 32. “Şükran Günleri” koronavirüs etkisiyle sade bir program olarak gerçekleşti.

HABER: ASLI AKIŞ

Anıtpark ve İzzet Baysal Anıtı önündeki törene Bolu Valisi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin, Bolu İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş,  İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti, Bolu Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ÇELENK BIRAKILDI

Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin katkılarıyla Bolu Kent Konseyi tarafından Bu yıl 32’incisi düzenlenen İzzet Baysal’a Şükran Günleri programı kapsamında il olarak Anıt Park’ta Kent Konseyi adına Haşim Ulusoy Çelenk bıraktı.

Anıt Park’taki törenin ardından ikinci törende İzzet Baysal Anıtı'na; Bolu Valisi Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, Bolu Belediye Başkan yardımcısı Asuman Şentürk Tekin tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ardından İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman İzzet Baysal'ın hiç unutulmayacağını ifade ederek İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın amcasına hitaben yazdığı mektubu okudu.

“İZZET BAYSAL’IN HAYIRSEVERLİK UFKU TÜM DÜNYADA UMUT OLMAYA DEVAM EDECEK”

Törende bir konuşma yapan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın mesajını okudu Gürel; “Özel insanlar vardır ki ismi çağlar boyunca yaşamış ve yaşayacak. Merhum Hayırsever İzzet Baysal öyle özel bir insan olarak, Bolu var oldukça ismi yaşamaya ve çok değer verdiği ama hiç tanımadığı insanlara hayır köprüleriyle ulaşmaya devam edecektir.

“İZZET BAYSAL’IN HAYIRSEVERLİK UFKU BİR IŞIK OLARAK UMUT OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Bizler, her geçen gün büyüyen bir dünya üniversitesi olarak, insanlığın gelişmesine katkı sunacak, yarınlara umut olacak olan ülkemiz gençliğinin yanı sıra dünyanın çok farklı ülkelerinden öğrencilere eğitim vermekteyiz. Bu manada İzzet Baysal’ın hayırseverlik ufku, sadece doğduğu topraklara değil tüm dünyada sıcak bir ışık olarak umut olmaya devam edecektir. Ayrıca nice hayırsever hem Bolu’da hem de kendi memleketlerinde bu ufuktan aldıkları ilhamla hayır kapıları açarak iyilik müessesini büyütmekte, İzzet Baysal’ın hayırseverliği bu ilhamı alan her eserde dalga dalga büyümektedir.

Bizlere düşen görev, emanet edilen bu eserleri korumak ve geliştirerek yükseltmektir. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu bilinçle gayretlerimizi sürdürmeye devam etmekte, adını verdiği en büyük eseri Üniversitemizi her alanda büyütmeye çalışmaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, küresel salgın dolayısıyla doyasıya kutlayamadığımız, festival havasında geçen Şükran Günleri’ne özlem duyarak ve bu zor günlerin sona ermesini dileyerek, 11 Mayıs Şükran Günleri’nde kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun.” İfadelerine yer verdi.

Tören rektör yardımcısı ve Bolu valisini günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmaların ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim