Bolu Valiliği ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü İl Emniyet müdürlükleri ile İl Jandarma Komutanlığı işbirliğinde  “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla bilgilendirme stantları kuruldu. Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla açılan stantları gezdi. Turgut, “Şiddet gören, görme ihtimali olan ve mağdur edilen kadınlarımız Alo 183 ve 112 hatlarını arayabilir; telefonlarına indirdikleri KADES uygulaması ile tek tuşla güvenlik güçlerimize ulaşabilirler” dedi.

Haber: Aslı Akış

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamındaki programa, Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, Bolu Cumhuriyet başsavcısı Ahmet Bektaş,  İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemal Keskin ve davetliler katıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla kent meydanında stant kuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından açılan stantlarda açılarak vatandaşlara "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" ile ilgili hazırlanan bölüşürler verildi.

“ŞİDDETİ SIFIRA İNDİRMEK İÇİN BÜTÜN GAYRETİMİZ”

Stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgiler alan Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, “Bildiğiniz üzere, 25 Kasım kadına şiddeti önleme mücadelede uluslararası bir gün. Bu konuda İçişleri Bakanlığının, Aile Politikalar Bakanlığının, Adalet Bakanlığının hatta dahil ettiği Diyanet İşleri Başkanlığının, Milli Eğitim Müdürlüğünün çok önemli ortak protokolleri var. 2019’dan itibaren. Bu kadına şiddet olayında sıfır tolerans sloganıyla yola çıkılmış bir eylem planı hazırlanmış. Bizler Bolu’da başta Emniyet ve Jandarma birimleri olmak üzere Aile Politikalar Müdürlüğü ve diğer birimlerimiz, Adalet Bakanlığının ve Adliyedeki birimleri savcılıkları, aile hâkimleriyle birlikte çok önemli mesafeler kat etmişiz. Bu sevindirici bir olay. Şiddet, maalesef zaman zaman karşılaşıyoruz. Biz bunu sıfıra indirmek için bütün gayretlerimiz ve halkı bilinçlendirmek için özellikle kadınlarımızı. Bugün böyle bir faaliyet planlandı. Dün akşam toplantılar gerçekleştirdik. Bakanlar düzeyinde. Onların talimatlarını aldık. Burada uygulama başarılı bir şekilde devam ediyor. Bizde elimizden geldiğince bu olayı bitirmek için her yönüyle çalışmalara devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

“KADES, İTALYA’DA ULUSLARARASI ÖDÜL ALMIŞ BİR PROJE”

Turgut, KADES uygulamasının da öneminden bahsederek; “KADES, İtalya’da uluslararası ödül almış bir proje. Gerçekten kadınlarımızı için çok önemli bir proje. Az önce de orada bir hanımannemiz çok bilinçli. Ben bunu biliyordum. Etrafa da söylüyorum. Köyde yaşıyorum ben dedi. Kadınlarımızın gerçekten imdadına yetişen bir proje olmuş. Bizim İçişleri Bakanlığımızın. Anında akıllı telefonu kullanmayı bilen bütün kadınlarımız bu programı indirdiği zaman 5-7 dakika en geç emniyet birimleri yetişebiliyor. Bu da onlar için ciddi bir güven sağlıyor. Gerçekten çok faydalı bir proje olmuş. Basının da desteğine ihtiyacı var. Bu eylem planının ve projelerinin. Kadınlarımız bunun ne kadar daha çok duyarsa tedavi merkezlerine, psikolojik gerekirse sağlık tedavi merkezlerinde ikna edilerek, sadece mağdur anlamında değil de gerekirse destek verilecek şekilde çözülmeye çalışılıyor. Sizlerin de desteğine ihtiyaç var.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim