CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 7’nci günü başladı. Geceyi Bolu-Ankara il sınırında bulunan Meşeler Yaylası mevkisinde kurulan kampta geçiren Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Bolu il sınırlarına girdi. Kılıçdaroğlu’na, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 7’nci günüde Bolu’ya ulaştı. Bugünkü yürüyüşe Ergenekon ve Balyoz davalarının mağduru olan emekli komutanlar da katıldı. Yürüyüşte ‘Amirallere Suikast’ soruşturması sırasında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılmasının ardından intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, Balyoz davası mağdurlarından emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Kurmay Albay Bora Serdar ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın kurmay başkanıyken kumpas davalarına tepki olarak istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek gibi isimler yer aldı.

Öte yandan ‘Adalet Yürüyüşü’nün 7’nci gününe, Manisa’nın Soma İlçesi’nde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınları da katıldı. İşçi yakınları, başlarına taktığı sarı baretlerle yürüdü.

BUGÜN MYK

CHP dünkü grup toplantısının ardından bugün de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını yürüyüş molasında yapacak.

YOĞUN GÜVENLİK SÜRÜYÜR

CHP lideri Kılıçdaroğlu başta olmak üzere yürüyüşe katılanlara ilişkin yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor. Bugün de yürüyüşçülere 200 kişilik bir jandarma komando birliği eşlik ediyor. Birliğin bir bölümü ellerinde ağır makineli silahlarla, ormanın içinden yürürken; bir bölümü de ormanın içine serpiştirilmiş halde yürüyor. Dronlar ile düzenli olarak yürüyüş güzergahı taranıyor.

Editör: TE Bilisim