İçişleri Bakanlığı'nın "Market Tedbirleri" genelgesi kapsamında marketlerde "zorunlu ihtiyaçlar" dışında ürün satışı yasağı başladı. Bolu’da marketlerde, kapsam dışı kalan ürünlerin reyonları, şeritlerle kapatıldı.

İçişleri Bakanlığı’nca 81 Valiliğine gönderilen "Market Tedbirleri" konulu genelge doğrultusunda, Bolu’da zincir marketlerde, vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin satışı yasaklandı.

Buna göre marketler, alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye gibi ürünleri satamayacak.

Bolu’da, bazı marketler kapsam dışı kalan ürünlerin satıldığı reyonları şeritlerle kapatırken, bazı marketlerde ise reyonlar tamamen kaldırıldı.

Genelde doğrultusunda zincir marketler, temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi/mamaları ile kozmetik ürünleri satabilecek.

İçişleri Bakanlığının "tam kapanma" genelgesine göre bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcılar 17 Mayıs'a kadar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebiliyor. Zincir ve süper marketler pazar günleri kapalı kalacak.

 

Editör: TE Bilisim