Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, pandemi sürecinde yüz yüze eğitim yerini hiçbir uygulamanın tutamayacağını ama alınan kararı desteklediklerini söyledi. Bayram, “Öğretmenler olarak bizler yüz yüze eğitimden yana olduğumuzu ifade etmek isterim. Meslektaşlarımız çocuklarıyla tekrar yüz yüze gelecekleri günleri, normal şartlar altında okullarımızda eğitim ve öğretim faaliyetlerini devam ettirecekleri günlerini özlemle beklemektedirler” dedi.

 Haber: Selda Selin Özbay

Öğretmenlerin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin normal şartlarda devam edeceği günleri özlediklerini dile getiren Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram; “Bilindiği gibi 14 Mart 2020 tarihinde ülkemizde covid 19 vakası görülmüştür. 16 Mart itibariyle de temel eğitim ve Orta öğretim okullarımızda uzaktan eğitime geçilmiştir. Geçen sene 2. dönem sonunda yapılan değerlendirme ve uygulamasında, öğrencilerimizin 1. dönemde aldığı notlar geçerli sayılmış ve dönem o şekilde bitirilmişti. 2020–2021 yılı eğitim ve öğretim hayatında süreçleri ile ilgili farklı değişiklikler meydana gelmiştir. Bunlardan ilk olarak uzaktan eğitim ile yürütüldü ve daha sonra vaka sayılarının seyri göz önünde bulundurarak yüz yüze eğitime geçildi. Öğretmenler olarak bizler yüz yüze eğitimden yana olduğumuzu ifade etmek isterim. Meslektaşlarımız çocuklarıyla tekrar yüz yüze gelecekleri günleri, normal şartlar altında okullarımızda eğitim ve öğretim faaliyetlerini devam ettirecekleri günlerini özlemle beklemektedirler” şeklinde konuştu.

"DEĞİŞİKLİKLERİ NORMAL KARŞILIYORUZ"

Erhan bayram korona virüs salgınının seyrine göre değişiklik gösteren eğitim ile ilgili alınan kararları normal karşıladıklarını ve desteklediklerini belirterek; “Vaka sayılarının ve salgının seyri dikkate alındığında belli bir süre sürdürülmüş olan yüz yüze eğitim tekrar maalesef uzaktan eğitim boyutuyla devam etmesi noktasına gelmiştir. Takdir edersiniz ki salgın süreci değişiklik göstermektedir. Bu değişiklikleri bizler açıkçası normal karşılıyoruz. Salgının seyrine göre farklı uygulamaların zaman zaman yapılmasına, uygulamalarda değişikliğe gidilmesine noktasında olumlu değerlendirme içersindeyiz. Uzaktan eğitim süreci devam ederken 18.12.2020 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu yazıda sınavların okulda yüz yüze yapılacağını öngörmüştü. Bu şekilde taşra teşkilatları bilgilendirilmiştir. Son gelişmelerde vaka sayıları ve tedbirlerin ölçüsünde 25.12.2020 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı temel eğitim Genel Müdürlüğünün yazısı ile 1. dönem yüz yüze sınav yapılmayacağı değerlendirilmiştir. Not verirken sınıf içi etkinlikler, dijital ortamlardaki derse katılımlarının ölçüsünde not verileceği öngörülmüştür” ifadelerini kullandı.

 “SINAVLARIN ERTELENMESİNİ 2. DÖNEME DEĞERLENDİRME BIRAKILMASINI MAKUL BULUYORUZ”

 Uzaktan eğitim devam ederken sınavların yüz yüze yapılamasının, yeni düzenlenen yönetmelik hükümlerine de aykırı olacağını “Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın yaptığı açıklamasıyla hatırlatan Erhan Bayram; “Türk Eğitim Sen Genel Başkanımız Sayın Talip Geylan’ın yaptığı açıklamasında olduğu gibi uzaktan eğitimin mayıs ayında resmi gazetede yayınlanan Milli Eğtim Bakanlığı genelgesinde uzaktan eğtim süresince yüz yüze sınav yapılamayacağını ifade etmektedir. Fakat burada Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının bu yönetmeliğe rağmen sınavların yapılması gerektiğini noktasındaki kanaatlerini biz eleştiriyoruz. Yönetmeliği göz önünde bulundurmalılar. Burada iki defa üç defa değişikliği gündeme gelmemesi gerektiğini değerlendiriyoruz. Fakat salgının genel seyrini göz önünde bulundurduğumuzda biz sınavların ertelenmesini 2. döneme değerlendirme bırakılmasını makul buluyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim