Mart ayı itibariyle başlaması beklenen normalleşme süreci için gözler kabine toplantısında. Yerinde karar uygulamasıyla İllerin durumuna göre esnetme veya tedbirlerin artırılması söz konusu olacak. Yüz yüze eğitime ilişkin yol haritası da yine illerin vaka durumuna göre belirlenecek. Kararlar toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'ndaki kabine toplantısı Beştepe'de yapılacak. Toplantının ana gündem maddeleri, normalleşme adımları ve yüz yüze eğitim olacak. Toplantıda yüz yüze eğitime ilişkin tüm ayrıntılar konuşulacak. 1 Mart'ta okullarda başlaması planlanan yüz yüze eğitim bir gün ertelendi. Önce İstanbul ve Ankara valilikleri açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgede 1 Mart'taki kabine toplantısı işaret edildi. Kabinde salgının seyri, aşılama hızı ve vaka artışları değerlendirilecek.

Okulların açılması durumunda yaşanabilecek olasılıklar ele alınacak toplantıdan çıkacak karara göre yüz yüze eğitim konusunda yol haritası da belli olacak. Toplantıda kademeli normalleşme konusuna ilişkin değerlendirme yapılacak. Yerinde karar dönemine geçiş ile birlikte vaka oranının düşük olduğu illerden başlayarak restoran, kafe ve lokantaların açılarak esnafı rahatlatacak adımların atılması bekleniyor.

Bir diğer başlık aşılama çalışmaları olacak. Aşılama çalışmalarında yaklaşık 1.5 milyonu 2. doz olmak üzere 8 milyon aşı seviyesine ulaşıldı. Çalışmaların ayrıntıları ve aşı sevkiyatına ilişkin takvim de masada olacak.

Editör: TE Bilisim