Tam kapanma sürecinde 18 gün boyunca devam edecek olan sokağa çıkma yasağında kısıtlamadan muaf tutulacak kişiler paylaşılmıştı. Kısıtlama sürecinde noterlerle ilgili en net açıklama ise TNB Başkanı Dursun Cin’den geldi. Peki, noterler sokağa çıkma yasağında açık olacak mı, tam kapanmada noterler açık mı?

Tam kapanma genelgesi İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlandı. 18 günlük süreçte noter işlemlerini halletmek isteyen vatandaşlar için noterlerin durumu ise merak konusu olmuştu. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin tam kapanmada noterlerin durumuna ilişkin detayları paylaştı.

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanacak tam kapanma sürecinde, hizmete yetecek kadar noterin açık olacağını bildirdi.

Cin, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca "tam kapanma" sürecine ilişkin yayımlanan genelgede noterliklerin de çalışacak kurumlar arasında gösterildiğini anımsattı.

Cin "Kapanma döneminde sınırlı sayıda olmak üzere hizmete yetecek kadar noterimiz, nöbetçi noterlik olarak görev yapacak. Küçük ilçelerde bir noter, büyük yerlerde daha fazla noter olacak şekilde hizmetin devamı için vatandaşların acil işlerini görmek üzere noterliklerimiz hizmet verecek." İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim