Bolu Valisi Ahmet Ümit, Ramazan Ayının ilk gününde Valiliği koordinesinde Kızılay ve Bolulu İş insanlarının iş birliğinde düzenlenen ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen iftarda Bolulularla birlikte orucunu açtı.

İFTAR YEMEĞİNE YOĞUN İLGİ

Ahmet – Solmaz Baysal Öğretmenevi’nde düzenlenen iftar programına Bolu Valisi Ahmet Ümit, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Özalp, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Vali Yardımcısı Vekili Nurhalil Özçelik, Dörtdivan Kaymakamı Mustafa Batuhan Alpboğa, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Bolu Tic. Ve San. Odası Başkanı Türker Ateş, daire müdürleri ile Kızılay yetkilileri ve gönüllüleri, Ramazan Ayı boyunca verilecek olan iftarlara destek sağlayan hayırsever iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

VALİ ÜMİT, YEMEK DAĞITIMINA YARDIMCI OLDU

İftar öncesi kazanın başına geçerek yemek dağıtımına yardımcı olan Vali Ahmet Ümit, “İftar yemeğinin hazırlanmasında ve vatandaşımıza ulaşmasında emeği geçen Kızılay çalışanlarına, aşçılarımıza, gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin de yapıldığı iftar programında akşam ezanının okunması ile beraber hep birlikte oruçlar açıldı.

“YÜCE MİLLETİMİZ RAMAZANDA BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ, YARDIMLAŞMA DUYGULARINI ve YÜKSEK HEDEFLERİNİ BİR KEZ DAHA PERÇİNLER”

Hep birlikte açılan iftarın ardından konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “İnanç dünyamızda, kadim kültür ve medeniyetimizde, bireysel ve toplum hayatımızda müstesna bir yeri olan Ramazan Ay’ına ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ebedî azaptan kurtuluş olan Ramazan Ayı, bu topraklarda bin yıldır hasretle beklenir, özel olarak karşılanır, hususi olarak ağırlanır ve özel olarak uğurlanır. Yüce milletimiz, her Ramazan Ayı’nda birlik ve beraberliğini, yardımlaşma duygularını, birbirine olan sevgi ve saygılarını, geçmişiyle olan samimi diyaloglarını ve geleceğine yönelik yüksek hedeflerini bir kez daha yeniler, perçinler.

“RAMAZAN AY’I HER ANLAMDA BİR MANEVİ KAZANÇ MEVSİMİDİR”

Değerli Bolulu hemşehrilerimiz de her Ramazan Ay’ında gönlünde ve özel yaşamında her zamanki heyecanı, coşkuyu, merhameti, sevgiyi, özlemleri, kararlılıkları vd kutsal değerlerini en üst seviyede yaşamaya ve yaşatmaya devam etmektedir. Her anlamda bir manevi kazanç ayı olan Ramazan’da yaptığımız ibadetlerimizle birlikte sosyal barış ve toplumsal dengenin de en üst seviyede sağlanmaktadır. Zarûret içerisinde olan muhtaçların gözlerinde, en çok Ramazan’ın teşrîfiyle ümit ışığı parlar. Zira zekât, fitre ve sadaka gibi mâlî ibadetler, nice yüzleri, bilhassa bu ayda mutluluğa kavuşturur.

“ZENGİN İLE FAKİRİN AYNI SOFRALARDA GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURULUR”

Oruçlarımızla tok açın halini anlayarak şükrün edâsını idrâk etme imkanına kavuşur. Zengin ile fakirin aynı sofralarda buluştuğu iftarlarımızda ise aidiyet duygusunun ve infak etmenin idrakiyle cömertleşiriz. Nice insanlar arasında gönül köprüleri kurulur ve yaşamın asıl gayesi olan Rıza-i İlahiye ulaşan yolun da bu köprülerden geçtiğini talim ederiz” dedi.

“KARDEŞLİK İKLİMİNİ HAYATIMIZDA DAİM VE KAİM KILMAK HEPİMİZİN ASLİ VAZİFESİDİR”

Mevlânâ Hazretlerinin “Şems bana bir şey öğretti: Dünyada bir tek mü’min üşüyorsa, ısınma hakkına sahip değilsin! Biliyorum ki yeryüzünde üşüyen mü’minler var; ben artık ısınamıyorum!..” sözleriyle konuşmasına devam eden Vali Ümit, “Hülasa, kademe kademe yaratılan insanların bir vücudun azaları gibi birbirleri üzerinde haklarının ve sorumluluklarının olduğunun farkına varıldığı bu mübarek Ayda yaşadığımız kardeşlik iklimini hayatımızda daim ve kaim kılmak hepimizin asli vazifesidir. En nihayetinde de Bin Aydan daha hayırlı olan ve hakkıyla eda edildiği takdirde günahların affedilerek sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan Ayından en kazançlı insanlar olarak Bayram sevincini yaşayacağız. İnşaAllah ahirette de cennet sevincini hepimize Rabbimiz nasip eder.

“RAMAZAN AY’INDAN ÖNCE TÜM HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK”

Bu gerçeklerden hareketle; Ramazan Ay’ı gelmeden önce Valiliğimizin öncülüğünde, yerelde yaptığımız çalışmalar neticesinde yardımsever insanlarımızın katkılarıyla, Kızılay ile birlikte; İlimizde bu aya mahsus coşku ve heyecanın tekrar yakalanması, ikram, sevgi, saygı, hediyeleşme, yardımlaşma ve komşuların yeniden hatırlanması gibi birçok manevi değerlerimizin daha etkin şekilde harekete geçirmeye çalıştık.

“RAMAZAN AY’I BOYUNCA HER GÜN 1.500 VATANDAŞIMIZA İFTAR YEMEĞİ ULAŞTIRMAYI PLANLADIK”

Bu çerçevede: Valiliğimizin organizesinde, tamamen gönlü zengin iş insanlarımızın ve yardımsever vatandaşlarımızın katkılarıyla her gün Kızılay çalışanlarımız, Kızılay gönüllülerimiz, Milli Eğitim gönüllülerimiz ve de isteklilerle iş birliği içerisinde GÜNLÜK 1500 vatandaşımıza 4 porsiyon, toplamda günde 6000, 30 ramazanda 180.000 porsiyon yemek hazırlanarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmayı planladık. 2 Nisan itibariyle faaliyete başladık.

İftar programlarımıza davetli misafirlerimiz daha önceden Valiliğimizden yardım alan vatandaşlarımız ile Köy ve Mahalle Muhtarlarımızın ve diğer konuya duyarlı şahısların önerdiği kardeşlerimizden oluşmaktadır.

Bu yıl Ramazan Ay’ı çalışmalarımızı üç grup altında yürüttük.

İki yıldır corona virüs sebebiyle toplu yemekler ve toplu etkinlikler yapılanmamakta idi. Aşı uygulamasının gelişmesi, yerli aşının üretilmesi ve aynı zamanda vatandaşlarımızın alınan tedbirlere uyumaları, kısacası devletimizin ve milletimizin el ele vermesi neticesinde bu yıl toplu etkinliklerimizi yapabilir hale geldik.

Bu doğrultuda Ramazan Ayı boyunca;

“BU SOFRADA HERKESE YER VAR”

Birincisi Bolu Öğretmen Evimizde Valiliğimizce Kızılay ile birlikte her akşam 1500 kişilik 4 çeşit yemekli toplu iftar programı yapılacaktır. İsteyen ekonomik durumu kısıtlı aileler bu programa katılabileceklerdir. Bu sofrada herkese yer var. Hiçbir insanımız kendisini aşsız, iftarsız, ilgisiz ve kimsesiz hissetmesin.

“EVLERİNDE YEMEK YAPAMAYACAK DURUMDA (HASTA, ENGELLİ, VB.) OLANLARIN EVLERİNE İFTAR YEMEĞİ GÖTÜRÜLECEK”

İkincisi bu iftar yemeklerine gelemeyecek vatandaşlarımızdan, Merkez İlçede ikamet eden ve evlerinde yemek yapamayacak durumda (hasta, engelli, vb.) olanların evlerine iftar yemeği götürülecektir.

“EVLERİNDE YEMEK YAPABİLECEK DURUMDA OLANLARIN DA EVLERİNE GIDA KOLİSİ YARDIMI YAPILACAK”

Üçüncüsü ise İhtiyaç sahibi olup toplu yemeğe gelemeyecek, fakat evlerinde yemek yapabilecek durumda olanların da evlerine kuru gıda kolisi yardımı yapılacaktır.

Toplu yemeğe gelemeyen/evinde yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlarımızın da evlerine iftar/sahur yemeği ve gıda paketleri ulaştırılmaya başlandı.

Birlik ve beraberliğimizin en üst seviyeye taşınmasında son derece etkili olan bu anlamlı hizmetlerin yürütülmesinde öncülük eden ve örnek olan sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız başta olmak üzere burada veya başka yerlerde kurdukları sofralarla bu anlamlı günlere değer kazandıran ve bu ulvi hizmetlerin kahramanları olan yardımsever vatandaşlarımıza, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına ve işverenlerimize, organizasyonu yürüten Vali Yardımcısı Vekilimize, Kızılay Başkanımıza ve ekiplerine, salonda veya sahada hizmetleri sunan çalışanlarımıza ve arkadaşlarımıza, Öğretmenevimizin banisi Ahmet Baysal’a ve öğretmenevi idaremize, en nihayet bu çalışmalara baştan itibaren sonuna kadar emek veren ve verecek olan tüm çalışanlarımıza, tüm yardımseverlerimize ve teşrifleriyle bu sofraları süsleyerek bizi mutlu edecek olan tüm misafirlerimize gönülden teşekkür eder Ramazan Ay’ının sizlerin, ilimizin, milletimizin, gönül coğrafyamızın ve tüm insanlığın hayırlarına vesile olmasını niyaz ederim” dedi.

Düzenlenen iftar yemeği Vali Ahmet Ümit’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun yemek duasıyla sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim