Önünde, “Tabiat’ın Kalbi Bolu” yazan ve Kent Meydanında bulunan havuzun suyu yeşile döndü. Üzerini yosunların kapladığı süs havuzuna düşen dal ve yapraklar, gıda ve plastik çöpleriyle görüntü kirliliğine neden oldu

Haber: Aslı Akış – Oğuzhan Eke

Bolulu vatandaşlar tarafından Kardelen Meydanı olarak bilinen ve günümüzde Kent Meydanı olarak anılan, Bolu Valiliğin de bir parçası olan meydandaki Süs havuzu, bakımsızlık nedeniyle adeta çöplüğe döndü. Bakım ve onarım çalışması yapılmayan havuz, çevresel atıklarla doldu. Özellikle akşam saatlerinde vatandaşların çevresinde oturduğu, fotoğraf çekildiği havuzun içerisi yosun bağladı.

Belediye ekiplerine ait yer süpürme fırçalarının başlıkları, çeşitlik plastik atıkları, yenmiş mısır koçanları, gıda paketleri ve boş karton bardaklar havuzun içerisinde kirlilik yarattı.

Öte yandan havuzun içerisindeki fıskiyelerin artık işlevinin kalmadığı ve birçoğunun tam performansta çalışmadığı gözlemlendi.

VATANDAŞLAR DA SORUMLU…

Havuzun mevcut durumu sağlık açısından da tehlike oluşturuyor. Havuzun içerisindeki bu atıklar nedeniyle oluşan kirliliğin önlenmesini istiyoruz. Belirli aralıklarla havuzun yetkililerce periyodik temizlik çalışmasının yerine getirilmesini talep ediyoruz. Bu kirliliğe neden olan vatandaşlarımız da daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

 

 

Editör: TE Bilisim