Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmesi hurmalar Bolu’da tezgâhları süsledi. Vatandaşların tercihi ise kilosu 80 TL’den satılan, “Medine Mebru Hurması’’ oldu. Uzunöz Baharat işletmecisi İsmail Özcan ise Hurma fiyatlarının geçen yıla göre %30 arttığını ifade ederek, “Malum pandemi nedeni ile dışarıdan ürün gelmediği için otomatikman fiyatlar arttı. Kısıtlamalardan dolayı, insanların alım gücünün düşmesi ve hesaplarına dikkat etmeleri satışları azalttı” dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Ramazan ayında en çok tüketilen ve sofraların olmazsa olmazı olarak bilinen hurma, tezgâhlardaki yerini aldı. İftar sofralarının vazgeçilmezi hurmalar her kesime uygun olarak alıcı bulurken, fiyatları ise türüne göre değişiyor. Lezzeti ve sağlık açısından faydaları sebebiyle hem sahurda, hem de iftar sofralarında tüketilen hurmanın fiyatı 10 TL ile 90TL arasında satışa sunuluyor.

“PANDEMİ NEDENİ İLE FİYATLAR ARTTI”

Uzunöz Baharat işletmecisi İsmail Özcan ise Hazırlıklarını tamamladıklarını ve sofraların gözdesi olan hurmaları satışa sunduklarını belirtti. Hurma fiyatlarının geçen yıla göre %30 arttığını ifade ederek, “Malum pandemi nedeni ile dışarıdan ürün gelmediği için otomatikman fiyatlar arttı” dedi.

“EN ÇOK MEDİNE MEBRU HURMASI TERCİH EDİLİYOR”

En çok tercih edilen hurma çeşidinin Medine Mebru Hurması olduğunu vurgulayan Özcan, fiyatlar hakkında bilgi vererek, “En çok rağbet gören Medine’nin Mebru Hurması var, kilogramı 80 liradan satılıyor. Medine’nin yine Hudri denilen hurması var, kilogramı 70 liradan satılıyor. Kudüs dediğimiz yumuşak, iri ve daha gösterişli hurmanın fiyatı ise 90 lira. İran hurmaları kutu olarak satılıyor. 500-600 gram kutu İran Hurmaları ise 10 lira” şeklinde konuştu.

“KISITLAMALARDAN DOLAYI SATIŞLAR AZALDI”

Satışların geçen seneye göre düştüğünü ve bunun kısıtlamaların neden olduğuna işaret eden Özcan, “Kısıtlamalardan dolayı, insanların alım gücünün düşmesi ve hesaplarına dikkat etmeleri satışları azalttı” diyerek pandeminin hem fiyatları hem de satışları yüksek oranda etkilediğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim